Det blir Polarjazz

Etter mye usikkerhet har styret i Polarjazz nå bestemt at det blir festival også til neste år.

Fra årets Polarjazz, hvor Eberson spilte på kulturhuset.
Fra årets Polarjazz, hvor Eberson spilte på kulturhuset.
Publisert

– Noen i styret har sluttet og vi har fått inn to nye som mente at vi absolutt må prøve å få dette til. Vi gjorde en felles vurdering, og kom frem til at vi skal prøve. Nå har vi tatt sjansen, sier festivalsjef Lasse S. Hansen.

Nytt styre

De nye i styret er Espen Klungseth Rotevatn og Trond Strugstad. Fjorårets festival gikk i underskudd på mellom 150.000 og 200.000 kroner, og Hansen måtte selv inn med det han selv kaller en liten slant kapital. Det gjenværende beløpet på kontoen er ikke stort, og det var derfor mye usikkerhet knyttet til det å arrangere en ny festival kommende januar/februar.

– Det var ikke mye jeg måtte inn med, men det kan ikke være sånn at man som frivillig må inn med penger, sier Hansen.

Forandringer

Den kommende festivalen, som har blitt arrangert siden 1998, skal derfor ned på kostnader, og den begynner en dag senere i forhold til hva den har gjort tidligere.

– Vi begynner jo egentlig helt fra «scratch» nå, så vi reduserer nok med én dag. Og så blir det mest sannsynlig ikke tre kvelder i Kulturhuset på rad, der alle er med store navn. Det betales ikke for lengre, sier festivalsjefen.

– Hvor travelt blir det frem mot festivalen?

– Det blir nok mer enn vi tror, og sikkert noen overraskelser oppå der igjen, sier Hansen og ler.

– Vi har hatt veldig flinke damer med som har hjulpet oss, og de som nå har sluttet i styret har vært så etablerte at ting har gått på skinner, sier han og henviser til Eva Therese Jenssen og Kristin Furu Grøtting.

Ønsker mer korkpenger

Når det kommer til sponsoravtaler er festivalsjefen spent på hvilke avtaler de får i havn. At det blir vanskeligere å få gode avtaler med de store aktørene er noe blues-festivalen kunne bekrefte tidligere i år.

– Vi har hatt mange faste sponsorer over flere år, og håper at de stiller opp denne gangen også. I tillegg har vi forsøkt å få mer korkpenger enn tidligere på grunn av situasjonen vi er i. Den samme situasjonen gjelder for oss alle, vi har gått løs på de samme sponsorene for hjelp, sier Hansen.

Artister nesten på plass

Hansen ønsker ikke å røpe til Svalbardpostens lesere hvilke band man kan forvente å se, men forteller at noen avtaler er nære ved å bli signert.

– Det er jo litt sent å begynne med artist-booking nå, men vi skal få til noe som blir bra uansett, lover han.

Powered by Labrador CMS