Jazz-billetter revet bort

Billettsalget til Polarjazz lover godt. Kveldspassene for lørdag ble solgt ut to uker før konserten. Onsdag jazzer det i gang.

Blant artistene på årets Polarjazz er: Bo Kaspers Orkester (øverst t.v. og videre med klokka), Violet Road, Bugge Wesseltoft, som også spilte her i 2006, Emilie Nicolas, Vidar Johnsen, som gjestet Polarjazz sammen med Peter Nordberg i 2008 og Morten Abel. Vidar Johnsen ber på sine facebook-sider publikum komme med forslag til sanger for hans konsert.
Blant artistene på årets Polarjazz er: Bo Kaspers Orkester (øverst t.v. og videre med klokka), Violet Road, Bugge Wesseltoft, som også spilte her i 2006, Emilie Nicolas, Vidar Johnsen, som gjestet Polarjazz sammen med Peter Nordberg i 2008 og Morten Abel. Vidar Johnsen ber på sine facebook-sider publikum komme med forslag til sanger for hans konsert.
Publisert

I fjor var det bare jazz på Polarjazz. I år er det musikkfestival.På programmet er blant annet to artister som nettopp har blitt hedret med Spellemannsprisen. Emilie Nicolas som årets nykommer og Morten Abel som årets spellemann.

– Hvert år prøver vi å få en ordentlig sammensetning av band. Nå fikk jazzfolket sitt i fjor, og kanskje blir det slik at det annethvert år blir mer musikk­festival og jazzfestival, sier festivalsjef Lasse Stener Hansen.

Han legger til at Polarjazz gjerne kunne hatt flere jazz­artister i år også, men han mener Bo Kaspers Orkester er et rimelig alternativ.

– De har litt jazz på programmet, selv om det er lett, sier han.

Utsolgt
Bandet er i alle fall svært populært. To uker før konserten, var dagspassene til lørdag utsolgt. Tirsdag denne uken gjorde arrangørene om 50 festivalpass til lørdagspass, siden de fikk mange forespørsler om det.

Lørdag spiller også islandske Árstíðir, med et bandmedlem som er tidligere Unis-student, og Morten Abel.

– Morten Abel er ikke jazz, men moro kan det bli. Jeg tror det passer bra med slik avslutning lørdag. Konserten kan bli både show og gamle slagere, sier Hansen.

Tidligere på lørdag er det konsert med Nina & the Butterfly Fish i det nyåpnede Gruvelageret i Sverdrupbyen. Også den ble fort utsolgt.

– Vi pleier å ha to konserter på dagtid. Siden Gruvelageret nytt, tenkte vi å prøve det, sier Hansen.

Det blir satt opp buss fra torget til Huset, og derfra skal konsertdeltakerne gå i fakkeltog opp til konsertlokalet som rommer maks 80 personer.

Fredag blir det norsk kvalitetsjazz med Bugge Wesseltoft, som har vunnet Spellemanns­prisen tre ganger tidligere. Denne gangen har han med seg bandet The Organ Club.

– Jeg synes det har blitt et fantastisk program. Jeg håper folk verdsetter det og tar turen ut, sier Hansen.

På Polarhotellet
Alle konsertkveldene skal være på Polarhotellet i år, etter at Polarjazz de siste årene har vekslet mellom å bruke hotellet og kulturhuset som konsertarena.

– De artistene som kommer torsdag og fredag passer svært godt på scenen i Polarhotellet. Om ikke, kunne det ha blitt slik som de siste årene, at de første konsertene hadde gått i kulturhuset. Det handler ikke om at vi ikke ønsker å bruke kulturhuset.Det er artistene som bestemmer, sier Hansen.

Han legger til at det blir veldig god festivalsteming på hotellet, mens konsertstemningen kanskje blir bedre i kulturhuset.

– Bo Kaspers Orkester kunne passet godt i kulturhuset, men vi valgte Polarhotellet for å slippe å flytte alt det tekniske utstyret, sier Hansen.

Ingen dronning-melding
For to år siden var dronning Sonja med på åpningen av Polarjazz. Også i år er hun i byen festivalhelgen (se sak side 13), men Hansen har ikke fått melding om at hun kommer på festival i år.

– Hun er hjertelig velkommen, sier han.

Onsdag braker det hele løs med lokale artister på det populære vorspielet.

– Det blir en del nytt, masse bra og god stemning. Her er det bare å møte opp, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS