Postgangen til Svalbard rammes av vekterstreik

Alle flyavganger med postflyet rammes av den pågående streiken blant vekterne. Men det er funnet en løsning for leveranse av medisiner.

Postflyet fra Tromsø er rammet av vekterstreiken.
Postflyet fra Tromsø er rammet av vekterstreiken.
Publisert

Pressesjef i Posten Norge, Kenneth Tjønndal Pettersen, sier til Svalbardposten at de jobber på høygir for å opprettholde normal drift.

– Siste nytt er at vi har kjøpt plass for pakker og brev på rutefly. Det flyter greit nå, sier han.

Varer med Bring Cargo sin båt Norbjørn ankom Longyearbyen mandag. Leveransene er ikke påvirket av streiken blant vekterne i Tromsø.

– Vi fikk opp ekstra postpakker og det kom også ekstra varer til Coop med båten. Vi har egen terminal i Tromsø og vekterne går ikke gjennom noe av godset som skal hit, sier Olaf Ervik hos Bring Cargo.

Streiken

Meklingen mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service og Handel førte ikke fram og dermed ble det streik i vaktbransjen. I Tromsø er vektere i Securitas Transport Aviation Security, Avarn Security AS Avd Tromsø og Securitas AS avd. Tromsø tatt ut i streik.

Vekterne gjennomfører sikkerhetskontroll av brev og pakker som sendes med Postens fly fra Tromsø. En rekke avganger blir berørt med den konsekvens at Posten ikke kan laste flyene med sendinger ut fra Tromsø. Samtlige flyavganger til Svalbard blir berørt, men det er funnet løsning for forsyninger av medisiner til Svalbard.

– Vekterstreiken innebærer at post og bedriftspakke ekspress til en rekke ulike flyavganger fra Tromsø ikke blir skannet og kan lastes inn på flyene. Konsekvensen av dette er at det vil oppstå forsinkelser på post og pakker ut fra terminalene og dermed få store konsekvenser for postgangen til Svalbard. Vi går nå inn i en periode med svært høy aktivitet med nett- og julehandel. Med pandemisituasjonen vi står i, vil netthandel, ekspress- og viktige bedriftspakker være svært viktig for innbyggerne, sier pressesjef i Posten Norge i en pressemelding.

Det er søkt NHO om dispensasjon, men den er ikke innfridd.

Powered by Labrador CMS