Fem menn hadde for høy promille i forkant av skutertur

– Dette er nedslående, sier sysselmannsførstebetjent Kjell Arne Lundin.

Promillegrensen for snøskuter på Svalbard er den samme som på fastlandet. Onsdag morgen fikk fem av åtte personer som skulle ut på tur kjørenekt av Sysselmannen på grunn av for høy promille.
Publisert

Onsdag morgen bestemte politiavdelingen hos Sysselmannen seg for å gjennomføre en såkalt «forebyggende promillekontroll». Det betyr at de tester folk som skal ut på snøskutertur for promille før de setter seg på kjøretøyene.

Et firma fra fastlandet bestående av åtte voksne norske menn hadde bestilt seg snøskutertur med et selskap i Longyearbyen. Men det ble ikke noe av turen etter at politifolkene var ferdig med å teste dem for promille.

– Fem av de åtte hadde for høy promille, og enkelte lå langt over den tillatte promillegrensen, sier sysselmannsførstebetjent Kjell Arne Lundin.

Siden ingen av de fem hadde kjørt snøskuter med promille blir det ingen straffeforfølgelse av dem. Lundin betegner likevel resultatet av kontrollen som nedslående.

– Det er enkelte som kommer hit til Longyearbyen med en oppfatning av at alt er fritt, og at det nærmest er ville vesten her. Men slik er det ikke. Svalbard er en del av Norge, og det er norsk lov som gjelder her, sier han.

De fem mennene kan være glade for at de ikke kjørte og ble stoppet i en ordinær promillekontroll. Da kunne det endt med ubetinget fengselsstraff, og høyst sannsynlig saftige bøter og tap av førerretten.

Powered by Labrador CMS