Publikumsbygg er på plass

Publikumsbygget og toalettfasilitetene er ferdig montert.

Her blir det utført arbeid på taket av havnebygget.
Her blir det utført arbeid på taket av havnebygget.
Publisert
Toalett- og dusjanlegg er snart klar til å tas i bruk av de som kommer sjøveien til Longyearbyen.
Toalett- og dusjanlegg er snart klar til å tas i bruk av de som kommer sjøveien til Longyearbyen.

Det nye modulbygde havnebygget og toalettfasilitetene har nå kommet på plass i havneområdet. Byggene skal åpnes offisielt i løpet i sommeren. Datoen er ikke klar enda.

Det nye publikumsbygget skal erstatte teltet som har rommet turistinformasjonen de siste årene. Bygget har et utvendig mål på 160 kvadratmeter. Havnesjef Kjetil Bråten sa dette til Svalbardposten i mai:

– Dette betyr at vi kan gi publikum og gjester et mye bedre tilbud, og jeg er glad for å endelig få dette på plass. De siste 20 årene har vi basert oss på stadig nye mindre tiltak for å tilpasse havna. Dette er et ledd i dette arbeidet, sa han.

Publikumsbygget er satt sammen av fire moduler og er plassert på en stålramme som er pelet. Det er Skanska husfabrikk i Steinkjer som har laget modulene.

Det nye publikumsbygget skal inneholde venterom slik at passasjerene får en plass å sitte før de går om bord eller søke ly for været når det er nødvendig. Ved de store cruiseanløpene skal det også være en bemannet turistinformasjon i bygget.

– Dette gjør vi for at passasjerene skal slippe å gå helt opp i byen før de kan finne ut hvor de skal gå og hva de vil se. Dette vil også heve kvaliteten på det vi tilbyr, sa Bråten.

Sanitær
Det nye sanitærbygget inneholder toaletter, dusjer og vaskemuligheter. Dette var tidligere inne i havnebygget og ble delt mellom ansatte og besøkende. Nå får de besøkende et helt adskilt bygg. Kapasiteten utvides fra to til fire toaletter, fra to til tre dusjer og fra to til tre vaskesøyler med vaskemaskin og tørketrommel.

– Dette har vi hatt behov for lenge. Nå bygger vi dette mens vi venter på den store planlagte flytekaia. Vi vet ikke hva som skjer med den, derfor må vi i mellomtiden finne tiltak for å være i stand til å takle den aktiviteten vi har over kai, sa havnesjefen.

Powered by Labrador CMS