Stenger vei 300 for ferdsel:

– Det er snakk om to steiner av en viss størrelse

Sysselmesteren har mandag kveld valgt å stenge av vei 300 etter at et ras har gått fra Platåberget i 23-tiden.

Vei 300 mellom Huset og krysset ved det gamle museet er stengt inntil videre etter at det skal ha rast to steinblokker ned fra Platåberget.
Publisert Sist oppdatert

Det skjer etter at øyenvitner like før klokken 23 mandag kveld fikk med seg to steiner rase ned fra Platåberget.

Klokken halv ett på natten kom de siste sperringer på plass på veien mellom Huset og det gamle museet.

– Steinene har rast ned og gått over veien, sier vakthavende sysselmesterførstebetjent Carina Søreng.

Hun forteller at raset har kommet etter en uke med mye buldring i fra fjellet, og forteller at hun også selv hørte det buldre tidligere på kvelden før raset gikk.

– Med det milde, våte været vi har hatt nå så er det egentlig ikke veldig overraskende at det kommer noe ned. Men vi ønsker ikke å ta noen sjanse og har valgt å stenge vei 300 inntil det blir tatt en ny vurdering av eksperter, sier hun.

Dermed vil det være stengt for trafikk og ferdsel lang veien mellom Huset og krysset nedenfor det gamle museet, og sysselmesterførstebetjenten oppfordrer dermed folk til å ikke bruke veien inntil man er sikre på at det er trygt igjen.

Mandag formiddag har Longyearbyen lokalstyre (LL) vært i kontakt med NVE for rådgivning. Senere i dag vil det bli avholdt møte mellom teknisk avdeling i LL sammen med beredskapsrådgiver Signe Selven og sysselmesteren for å vurdere videre fremdrift.

Powered by Labrador CMS