Røsvik overtar som redaktør

Hilde Kristin Røsvik (52) er ansatt som redaktør og daglig leder i Svalbardposten.

Hilde Kristin Røsvik.
Publisert

– Jeg gleder meg til komme. Svalbard har jeg hørt veldig mye positivt om fra alle jeg har snakket med, og det er vel en hver redaktørs drøm, sier hun.

Røsvik har allsidig bakgrunn som journalist og redaktør, og har blant annet vært enleder i lokalavisa Øy-Blikk i tolv år. Frem til høsten 2015 var hun redaksjonssjef i NRK Møre og Romsdal i tre år, og når hun kommer til Longyearbyen, er det fra et vikariat som kommunikasjonsrådgiver i I&M Kommunikasjon på Sunnmøre.

Røsvik er også den andre kvinnelige redaktøren i Svalbardpostens historie etter Mette Bleken, som satt fra 1987 til 1989 (Lilleba Knudsen var konstituert redaktør en periode i 1978).

Styreleder Carl Einar Ianssen er fornøyd med ansettelsen.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi nå er i mål med ansettelsen av Hilde Kristin Røsvik som ny redaktør og daglig leder i Svalbardposten. Det har vært en god prosess, og vi har hatt mange meget godt kvalifiserte søkere til stillingen, sier han.

– Røsvik vil være på plass i redaktørstolen 1. juni, og det vil bli en periode med konstituering i stillingen ettersom Eirik Palm går over i ny jobb før denne datoen, framholder han.

Selv om det er noen måneder til Røsvik er på plass, har hun begynt
å innstille seg på tilværelsen i nord.

– Jeg har begynt å tenke på hva jeg må ordne her før jeg kommer. Mest av alt gleder jeg meg, sier hun.

Powered by Labrador CMS