Reddet ned fra fjellet

En italiensk turist hadde gått seg fast.

Sysselmannen og Røde Kors er ute for å søke etter en italiensk statsborger som har gått seg fast på en fjelltopp.
Sysselmannen og Røde Kors er ute for å søke etter en italiensk statsborger som har gått seg fast på en fjelltopp.
Publisert

Den italienske turisten som hadde gått seg fast på fjellet ble i morgentimene søndag hentet ned i god behold.

– Han ble hentet ned mellom klokka 05.00 og 05.30. Han hadde det fint, var god og varm, og klaget ikke på smerter. Han ble likevel sendt til sykehuset for en rutinemessig sjekk, sier sysselmannsførstebetjent Irene Sætermoen.

Det var lørdag klokka 16.20 at Sysselmannen først fikk melding om en italiensk statsborger som stod fast på en fjellside og trengte bistand for å komme ned. Det var da fortsatt uvisst hvor mannen befant seg.

På grunn av sterk vind var det ikke mulig å gjøre søk med helikopter, men klokka 17.45 ble de første patruljene fra Røde Kors sendt ut på søk. De var ute med 30 søkemannskaper, som søkte over området fra Varden ved Platåberget og til Svalsat, og videre innover i Bjørndalen.

Skipet "Polarsyssel" ble også sendt ut for å lyssette Fuglefjella. Sysselmannen fikk bistand fra Telenor til å spore mannens telefon for å se veivalg ved å finne ut når den har slått inn på ulike basestasjoner.

Mannen ble observert i en fjellside rundt 22.50 lørdag kveld av "Polarsyssel". I følge Sætermoen befant han seg på en knaus mellom den innerste hytta i Bjørndalen og Litle Bjørndalen.

Mannen hadde selv ringt inn til sykehuset og fortalt at han hadde problemer. De varslet deretter Sysselmannen. På grunn av språkproblemer og at politiet ikke hadde klart å få kontakt med han på telefon, hadde de veldig vage opplysninger om hvor han kunne være.

– Han forklarte i telefonen at han stod på en topp og ikke kom seg ned. Han har sagt at han kan se flyplassen og noen hytter. Han har gitt uttrykk for at han ikke er kald og har godt utstyr. Men han virket engstelig, sa sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen tidligere på kvelden.

Powered by Labrador CMS