Har sendt ut redningshelikopter

En person skadet etter å ha falt ned i bresprekk.

Publisert

Like etter klokka halv to onsdag ettermiddag sendte Hovedredningssentralen ut melding om hendelsen. En gruppe skiturister hadde utløst nødpeilesenderen.

Skadd skulder
Sysselmannen var i 14-tiden igang med å forberede redningsaksjon for å få ut følget. Meldingene er upresise, men følget skal etter det Svalbardposten forstår, befinne seg i området mellom Lomonosovfonna og Mittag-Lefflerbreen, nord-nordøst for Billefjorden.

- Vi har fått en dårlig iridiummelding (satellittelefon, red. anm) og en person skal ha falt ned i et hull sammen med en hund, opplyser sysselmannsførstebetjent Per Andreassen til Svalbardposten.

Personen er med i et utenlandsk følge på seks, og de skal ifølge politiet ha med guide.
Det var tidligere i ettermiddag uklart om personen er skadet og hvordan forholdene på stedet er. Værforholdene gjør det samtidig utfordrende, med sørøstlig kuling og lavt skydekke.

- Vi undersøker med meteorologer og driver nå planlegging, sier Andreassen.

Like før klokken 15 opplyser Sysselmannen at redningshelikopter er sendt avgårde til ulykkesstedet.

- En person har falt i en bresprekk/et hull og opplyser å ha skadet skulderen, skriver Sysselmannen på sine nettsider.

Maner til forsiktighet

Dette er den andre hendelsen på isbreer på Svalbard på kort tid. 6. april falt et medlem i et turfølge ned i en 25 meter dyp bresprekk ved Nordenskiöldtoppen.

LES OGSÅ: Stefan var fanget i isen i to timer

Påsken er normalt høysesong for redningsaksjoner med stor utfart på Svalbard.
Sysselmannen oppfordrer folk som ferdes ute i naturen om å vise forsikrighet og ha med nødvendig sikkerhetsutstyr. Sysselmannen har beredskap under hele påskehøytiden.

Powered by Labrador CMS