Her falt han ned 25 meter

Mannen som falt ned i bresprekken nedenfor Nordenskiöldtoppen er i god behold, men blir rutinemessig fulgt opp på sykehuset.

24-åringen falt ned i denne sprekken.
Publisert
En av de mest brukte rutene opp på Nordenskiöldfjellet går langs ryggen til venstre. Bresprekkene nedenfor ryggen er godt synlige om sommeren, men er dekket av snø vinterstid.
Den røde ringen viser hvor hendelsen skjedde.
Nordenskiöldtoppen, hvor en av turdeltakerne falt ned i en bresprekk.

Redningsaksjonen ble avsluttet i 18-tiden søndag.

- Vi har fått ham opp og etter meldingene jeg har fått, er han i god behold til tross for et fall på 25 meter. Jeg vet ikke vinkelen på sprekken, men han har vært der nede i to timer. Han er nå tatt hånd om, og kjørt til sykehuset, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen til Svalbardposten.

Det var 15-tiden søndag at mannen i midten av 20-årene, var på vei ned fra Nordenskiöldtoppen, sammen med turvenner. De ni delte seg i to grupper på vei ned, og den ene av de gruppene valgte å følge en rygg ned fra fjellet. Det var da ulykken skjedde.

LES OGSÅ: Falt ned i 25 meter dyp bresprekk

- Det er kjent at det er noen glipper oppunder isbreen, som ligger der. Vennene har sett at han har falt, og de har ikke turt å bevege seg i området fordi de ikke hadde noe utstyr med seg til å sikre hverandre, sier Andreassen.

Dermed ringte de politiet for å varsle fra om hendelsen, og det ble satt igang redningsaksjon.

Etter en halv times tid skal mannen i 20-årene selv ha fått kontakt med vennene oppe på breen med mobiltelefon. Han fortalte da at han var tilsynelatende uskadd etter fallet. Selv anslo han da at han hadde falt omlag 15 meter, men etter at redningsmannen hadde firt seg ned, ble det konstatert en dybde på 25 meter.

I tillegg til to helikoptre, har bregruppa i Røde Kors, en redningsmann og en innsatsleder deltatt i aksjonen.

Powered by Labrador CMS