Pågrepet og siktet i narkotikasak:

Risikerer bortvisning

Sysselmannen har pågrepet og siktet seks fastboende personer i Longyearbyen for brudd på narkotikalovgivningen.

Seks personer er siktet i narkotikasak.
Seks personer er siktet i narkotikasak.
Publisert

– Det gjelder både innførsel, oppbevaring og bruk. Vi har gjort beslag av mindre kvanta narkotika, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl.

Beslaglagt våpen

I tillegg ble det tatt beslag i totalt ti våpen i fem av husstandene. Det skal dreie seg om både mangel på tillatelse, feil oppbevaring og våpen som ikke tilhørte personene i husstanden. Både rifler og hagler ble beslaglagt, fem av disse i én husstand.

Per mandag morgen er det ikke pågrepet flere personer i forbindelse med saken.

– Men etterforskingen er ikke ferdig, presiserer Elvedahl.

Hun ønsker ikke å si noe om hvordan de seks stiller seg til siktelsen.

Hovedsakelig nordmenn

Sysselmannen skriver på sine nettsider at de seks ble pågrepet torsdag kveld og fredag formiddag. Aksjonen er et resultat av samarbeid med tollmyndighetene.

De seks er ifølge Elvedahl i 30- og 40-årene, og det er snakk om både kvinner og menn. Flesteparten er nordmenn. Relasjonen mellom dem ønsker ikke Elvedahl å si noe om.

Saken går tilbake til 2019, og et beslag av en pakke i Oslo-området. Da saken havnet på Sysselmannens bord koblet de den sammen med tidligere etterforskning, og sendte den til retten for å få begjæring om ransakelse.

Utelukker ikke flere siktelser

Noen av de seks har hatt straffesaker tidligere, mens andre har rent rulleblad. Narkotikaen det dreier seg om skal være hasj, og skal sendes inn til analyse.

– Vi har ikke funnet noe som vi tenker at er store omsetningssaker. Men vi har enda å gjennomgå elektronisk materiell, sier Elvedahl.

Alle de seks nevnte personene skal bli avhørt i løpet av fredag. To av dem er sluppet ut, og det vil ikke være aktuelt med varetektsfengsling for noen av dem.

Powered by Labrador CMS