Ronny Brunvoll kommer tilbake som reiselivssjef

Etter et og et halvt år på fastlandet, flytter Ronny Brunvoll tilbake til Svalbard med familien. Han trer inn igjen i stillingen som daglig leder i Visit Svalbard i løpet av våren.

Ronny Brunvoll kommer tilbake til Longyearbyen i løpet av våren og går inn i stillingen som reiselivssjef igjen.
Ronny Brunvoll kommer tilbake til Longyearbyen i løpet av våren og går inn i stillingen som reiselivssjef igjen.
Publisert

– Tilfeldighetene ville det sånn at Visit Svalbard ikke hadde ansatt ny daglig leder enda, styret og de ansatte ønsket meg tilbake. Det er gledelig. Reiselivet ligger mitt hjerte nært, og jeg er strålende fornøyd med å få lov til å jobbe sammen med det kompetente miljøet i Visit Svalbard igjen – og ikke minst for alle medlemsbedriftene.

Flyttet til Lofoten

Brunvoll flyttet til Kabelvåg i Lofoten i begynnelsen av 2018 etter seks år i jobben som leder av Visit Svalbard. Styret i destinasjonsselskapet har siden den gang jobbet med å finne hans etterfølger.

– Vi har hatt flere kandidater som har vært godt kvalifiserte, og som man har jobbet for å få på plass, uten at vi har kommet helt i mål, sier styreleder Ronny Strømnes.

Styreleder i Visit Svalbard er godt fornøyd med at Ronny Brunvoll kommer tilbake til Svalbard og jobben som reiselivssjef.
Styreleder i Visit Svalbard er godt fornøyd med at Ronny Brunvoll kommer tilbake til Svalbard og jobben som reiselivssjef.

Han er nå svært fornøyd med å få Brunvoll tilbake på laget.

– Ronny Brunvoll har verdifull kompetanse som vi skal fortsette å nyte godt av. Han har det siste året jobbet som rådgiver i konsulentselskapet Mimir AS, hvor han har hatt ansvar for mange utviklingsprosjekter for reiselivet rundt om i Nord-Norge. Dette har helt klart overføringspotensiale til Svalbard, og Ronny vender tilbake med nye perspektiver og ny innsikt som vil være nyttig, sier Strømnes.

Savnet Svalbard

Brunvoll er ikke overrasket når Svalbardposten ringer og gratulerer han med jobben. Det er en veldig glad kommende reiselivssjef i andre enden. Han forteller at det hele har gått ganske fort. Da han og kona Tone Løvberg gikk seg en tur i midten av januar spurte han om de virkelig trivdes på fastlandet.

– Etter å ha snakket litt konkluderte vi fort med at vi hører hjemme på Svalbard. Av og til ligger svaret bare helt oppe i dagen. Det er ingenting feil med Lofoten, men det er bare ikke Svalbard, sier han.

De bestemte seg for å begynne å søke på jobber igjen og at den første som fikk jobb skulle definere når det ble flytting.

– Jeg tok også kontakt med Visit Svalbard. At gamlejobben var ledig var et lykketreff for meg. Jeg kommer tilbake til en gjeng som har gjort en formidabel jobb, sier han.

Selger huset

Kona Tone Løvberg og datteren Ane (13) flytter også oppover igjen. Men først skal de på vinterferie hit. De billettene var allerede kjøpt før beslutningen om å flytte tilbake ble gjort. Løvberg er utdannet lærer og vil blant annet søke jobb på skolen.

– Vi gleder oss bare så enormt alle tre. Nå skal vi selge huset og koble fra her før vi kommer nordover. Og denne gangen blir vi, sier han.

– Hvorfor ble lengselen tilbake så stor?

– Jeg har savnet Svalbard hver dag. Det er vanskelig å beskrive, men man må vel flytte ned for å forstå det, sier han.

Mange utfordringer

Brunvoll ser frem til å ta reiselivet på Svalbard videre inn i fremtiden. Det er store oppgaver som venter på den nye, men ikke ukjente, reiselivssjefen.

– Det er flere utfordringer i horisonten for samfunnet og reiselivet der oppe, med klimaendringer, storpolitikk og et lokalsamfunn i evig omstilling som stikkord. Det er avgjørende at den videre reiselivsutviklingen er avstemt med både lokalsamfunnet, de omfattende verneverdiene, og ikke minst overordnede norske interesser. Samtidig må reiselivsnæringen få utvikle seg og fortsatt ha forutsigbare rammebetingelser som sikrer lønnsomhet og arbeidsplasser.

Brunvoll tiltrer stillingen en gang i vår/sommer.

Powered by Labrador CMS