Ronny gir seg som reiselivssjef

Ronny Brunvoll slutter i Visit Svalbard.

Ronny Brunvoll har vært daglig leder i Visit Svalbard i seks år.
Ronny Brunvoll har vært daglig leder i Visit Svalbard i seks år.
Publisert

– Nøyaktig når jeg slutter er ikke helt bestemt ennå, det kommer litt an på hvem som søker, sier daglig leder i Visit Svalbard, Ronny Brunvoll på telefon.

Han er bortreist på ferie for tiden, men tirsdag kom stillingsannonsen på jobben han nå har ut.

– Jeg varslet styret for et par måneder siden om jeg kommer til å slutte rundt nyttår. Så det har vært klart en stund, sier Brunvoll.

Han har jobbet i stillingen i seks år, men skal nå flytte videre til Kabelvåg i Lofoten.

– Jeg og kona Tone Løvberg skal bygge oss hus der, men hva jeg skal jobbe med er ikke helt klart ennå. Jeg har likt godt å jobbe i reiselivet her oppe, så det frister å fortsette med det, sier han.

– Du er jo fra det fagre Vestlandet, har bodd på ekstreme Svalbard og velger nå eksotiske Lofoten. Du blir tiltrukket av spesiell natur?

– Ha ha. Det kan du godt si. Jeg liker meg på naturskjønne plasser, og da er ikke Lofoten feil, sier sunnmøringen.

Rivende utvikling

Gjennom sine seks år i reiselivsnæringen i Svalbard har han vært med på en rivende utvikling, der antall turister har økt i høy fart.

– Det har vært en planmessig utvikling, og vi har styrt etter den bestillingen vi har fått. Med en så rask utvikling, kommer det også en del utfordringer. Slik som hvordan det skal fungere med lokalsamfunnet. Det kommer etter, men har ikke gått like fort, men vi må sørge for at utviklingen ikke ødelegg mer enn det gagner, sier Brunvoll og viser til at det har vært store diskusjoner både i spaltene i Svalbardposten og på Facebook om den økte turismen.

Brunvoll har hele tiden vært klar på at de fastboende må ta innover seg at Svalbard er i endring. Turisme har blitt pekt på som en av de nye pælene man skal stå på.

– Vi har gjort mye rett, men det gjenstår fremdeles en del jobb. Nå lyser vi ut jobben min tidlig, slik at vi skal få en god overgang til den neste som kommer inn. Da har vi mulighet til å få til en overlapping, alt etter hvem som tar over, sier han.

– Fantastisk

Sunnmøringen legger ikke skjul på at tiden på Svalbard er en han har satt stor pris på.

– Det har vært fantastisk, så er jeg spent på hvordan overgangen til å bo på fastlandet igjen blir. Om vi kommer til å savne Svalbard, sier han.

Med seks år som reiselivsleder i Longyearbyen, tror han at både han selv og jobben er klar for en endring.

– Det skader ikke å få inn noen nye koster. Jeg tror jeg skulle gjort en god jobb i noen år til, men det er en type jobb der man ikke bør sitte for lenge. Å være nyskapende og ha drivkraft vil avta, sier han.

– Men når du flytter ned igjen, vil det da bety et punktum for Liverbirds Svalbard (supporterklubben til den engelske fotballklubben Liverpool journ.anm.)?

– Ha ha. Nei, du. Det skal mer til enn som så. Vi har ventet i 30 år på gullet, da spiller ikke en tilfeldig person til eller fra noen rolle. De har Liverbirds i Kabelvåg også, sier han til et litt oppgitt sukk fra journalisten, som liker erkerivalen bedre.

Powered by Labrador CMS