35 tonn ryddet vekk fra byområdene

I løpet av sommeren er det ryddet opp i overkant av 35 tonn avfall fra byområdene.

Det er ryddet i overkant av 35 tonn avfall fra byen og bynære området i løpet av sommeren.
Publisert
Privatpersoner etterlater seg ofte utrangert skuterutstyr når de forlater Svalbard. Totalt er det ryddet i overkant av 35 tonn avfall fra byen og de bynære områdene i løpet av sommeren.

Bildene vi har fått tilsendt kommer fra driftsingeniør Karine Hauan i Longyearbyen lokalstyre. Hun skryter av innsatsen som er gjort for å få det penere i omgivelsene.

«Hele 56 ungdommer stilte opp og ryddet da vi hadde ryddedugnad helt i slutten av juni. Mye avfall ble ryddet fra Nybyen, og en stor mengde paller ble fjernet fra tundraen. Ungdommene jobbet hardt og ble ordentlig slitne og skitne,» skriver hun.

Hun trekker også fram at Store Norske har hatt folk som har jobbet med å rydde i byen, og at det i tillegg til byområdene er plukket avfall på Hotellneset. Ifølge Hauan har avfallsstasjonen jobbet i flere uker med å behandle avfallet som har kommet inn på de ulike ryddesjauene.

De vanligste typer avfall er plast og isolasjonsplater, tomme oljefat, juletrær og selvfølgelig paller.

«Vi ser også at det er en del privatpersoner som reiser fra Svalbard, som etterlater seg snøskutere og annet utstyr,» skriver Hauan.

Powered by Labrador CMS