Sandberg ny justisminister

Statsråd og svalbardminister Sylvi Listhaug meddelte mandag kveld at hun ønsket å trekke seg som justis-, beredskaps- og innvandringsminister.

Fiskeriminister Per Sandberg er utnevnt til justisminister etter at Sylvi Listhaug har trekt seg.
Fiskeriminister Per Sandberg er utnevnt til justisminister etter at Sylvi Listhaug har trekt seg.
Publisert

Statsråd Per Sandberg overtar styret av Justis- og beredskapsdepartementet, i tillegg til det ansvarsområdet han i dag har i Nærings- og fiskeridepartementet. Statsråd ble holdt på Oslo slott tirsdag. Endringene skjer med virkning fra 20. mars klokken 12.30.

Statsminister Erna Solberg sa dette om justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaugs avgang på en pressekonferanse tidligere i dag.

– Statsråd Sylvi Listhaug meddelte meg sent i går kveld at hun selv ønsket å trekke seg som justis-, beredskaps- og innvandringsminister på bakgrunn av den situasjonen som har oppstått i Stortinget.

– Sylvi har gjort en god jobb i de tre ministerpostene hun har hatt. Hun satte i gang viktige reformer for regjeringen i landbrukspolitikken. Hun strammet inn innvandringspolitikken, slik at vi fikk kontroll over flyktningestrømmen. Det betyr at vi kan jobbe for en bærekraftig integreringspolitikk fremover.

Statssekretær Torkil Åmland gis avskjed som statssekretær for statsråd Sylvi Listhaug og utnevnes på nytt til statssekretær for statsråd Per Sandberg i Justis- og beredskapsdepartementet.

Powered by Labrador CMS