Ingen SAS-flygninger til Svalbard søndag

SAS har ikke fått dispensasjon til å hente strandede reisende på Svalbard søndag.

SAS håper dispensasjonssøknaden blir godkjent mandag.
SAS håper dispensasjonssøknaden blir godkjent mandag.
Publisert Sist oppdatert

Vi håper å kunne hente passasjerer i morgen, opplyser selskapet.

SAS sendte inn en dispensasjonssøknad for å kunne hente strandede på Svalbard lørdag. Søndag har de så langt ikke fått dispensasjon fra fagforeningene til å starte opp med flygninger, sier pressesjef i SAS Tonje Sund, til NTB.

– Vi håper og er optimistiske på at søknaden blir godkjent i morgen, sier Sund.

På grunn av pilotstreiken i SAS er det kun Norwegian som flyr til Svalbard, og det er nesten ikke billetter å oppdrive.

Søndag kveld har 160 streikefaste fått på plass på et cruiseskip fra Longyearbyen på Svalbard til fastlandet søndag kveld, skriver NRK.

Sysselmesteren har også bedt om at det gjøres et unntak for Svalbard. Assisterende sysselmester Sølvi Elvedahl bekrefter at det lørdag ble sendt brev til flyselskapet.

– Vi ber om at Svalbard vurderes på lik linje med turister som er strandet rundt omkring i Europa, og som ikke kommer seg tilbake. Per nå er det ikke fare for liv og helse, men i løpet av neste uke vil det bli kritisk når det kommer til samfunnskritisk personell, sier Elvedahl til Nrk.

Torsdag skrev Svalbardposten om turister som er strandet på Svalbard, hvor en av dem mistet jobben fordi hun fortsatt ikke har kommet seg hjem igjen.

I tillegg har konflikten fått følger for pasientreiser mellom Svalbard og Tromsø, da man per nå må fly en 3 000 kilometer lang omvei via Oslo for å komme seg på time i Tromsø. Om man i det hele tatt finner billetter.

Powered by Labrador CMS