SAS-streiken får store følger for skimaraton

Mange av deltagerne i Svalbard Skimaraton er rammet av flystreiken, men rennet går som planlagt lørdag.

Nina Lines, daglig leder i Svalbard Turn, har ikke oversikt fredag morgen over hvor mange av deltagere på Svalbard Skimaraton som er rammet av pilotstreiken i SAS.
Nina Lines, daglig leder i Svalbard Turn, har ikke oversikt fredag morgen over hvor mange av deltagere på Svalbard Skimaraton som er rammet av pilotstreiken i SAS.
Publisert
Pilotstreiken i SAS rammer Svalbard Lufthavn og Svalbard Skimaraton hardt. Norwegianflyene går som normalt.
Pilotstreiken i SAS rammer Svalbard Lufthavn og Svalbard Skimaraton hardt. Norwegianflyene går som normalt.

Nina Lines i Svalbard Turn har fått mange meldinger fra skiløpere som ikke kommer fram.

- Dette får selvfølgelig store følger for oss. Jeg har ikke oversikt over hvor mange dette gjelder per nå, sier hun.

Flyet som skulle komme fra Oslo til Longyearbyen klokken 12.40 fredag er kansellert. Det er også flyet som skulle gå 13.25 fra Svalbard Lufthavn til Oslo.

- Dette er kjempedumt for oss. Noen har kanskje også reist ned på flyet som gikk i natt i frykt for å ikke komme seg ned igjen søndag, sier hun.

Kompensasjon

Arrangøren ønsker å være på tilbudssiden til de som ikke får delta i år på grunn av pilotstreiken i SAS. Selv om de formelt sett ikke har noe erstatningsplikt så ønsker de å komme påmeldte skiløpere i møte.

- Vi gir de som har en kansellert flybillett med SAS halv deltageravgift neste år, og gir de en voucher. Dette går vi ut med mer informasjon om nå i løpet av formiddagen, sier daglig leder, Nina Lines.

- Dette er uansett kjempeleit. Vi hadde håpet i det lengste at Longyearbyen og Svalbard ble skånet siden vi ikke har alternativer som tog og buss. Det er veldig dumt at det ble sånn, sier hun.

Pilotstreik

Det har ikke lyktes Svalbardposten å komme i kontakt med SAS for kommentar, men de skriver på sine hjemmesider:

«Vi beklager hvis du har blitt påvirket av den pågående pilotstreiken som har medført forsinkelser og kansellerte flyavganger. Vi gjør alt vi kan for å hjelpe.SAS jobber for å nå en løsning så raskt som mulig, for å forhindre ytterligere ulemper for reisende.»

I rute

Ellers er Svalbard Skimaraton i rute med å forberede løypetraseen.

- Det er utfordrende med terrenget etter mildværet de siste dagene, men det gjøres nå en enorm innsats. Det legges rør for å drenere vekk vann og legges på masse snø. 120 frivillige har vært i sving i tillegg til mannskap og maskiner fra LNSS, Hæhre, Lokalstyret og Henningsen, sier Lines.

Ferskvarer til butikken
Hvis streiken blir kortvarig, vil ikke Svalbardbutikkens tilbud av ferskvarer bli påvirket. Men dersom den varer til ut i neste uke, kan den få konsekvenser for leveransene av fersk fisk og blomster. Butikken får disse varene på tirsdager og torsdager.

- Vi kan også prøve å få disse varene med postflyet, men da må vi forskyve salgsdagen, opplyser butikksjef Ronny Strømnes.

Powered by Labrador CMS