Se hvem som stiller for Venstre

Venstre har listen klar til høstens valg. I helgen hadde de sin første stand for å få gode innspill.

Her er noen av listekandidatene samlet.Fra venstre Oddmund Rønning, Thomas Nilsen, Trond Strugstad, Karine Hauan, Lasse Stener Hansen, Håvar Fjerdingøy, Terje Aunevik, Helle Jakobsen, Randi Johnsen, Robert Nilsen, Eivind Trondsen og André Jenssen.
Her er noen av listekandidatene samlet.Fra venstre Oddmund Rønning, Thomas Nilsen, Trond Strugstad, Karine Hauan, Lasse Stener Hansen, Håvar Fjerdingøy, Terje Aunevik, Helle Jakobsen, Randi Johnsen, Robert Nilsen, Eivind Trondsen og André Jenssen.
Publisert

Venstre:

1. Terje Aunevik
2. Karine Hauan
3. Håvar Fjerdingøy
4. Helle Jakobsen
5. André Jenssen
6. Trond Strugstad
7. Oddmund Rønning
8. Liv Mari Schei
9. Robert Nilsen
10. Thomas Nilsen
11. Randi Johnsen
12. Anne Line Pedersen
13. Fred Skancke Hansen
14. Eivind Trondsen
15. Lasse Stener Hansen
16. Kristin Mork
17. Lisa Djønne
18. Andreas Hegermann Riis
19. Steve Daldorff Torgersen
20. Stig Hammer
21. Gudmund Løvli

Venstre stiller med en liste på 21 navn. Eirik Berger i nominasjonskomiteen er godt fornøyd.

– Vi er veldig stolte over den lista vi har satt sammen. Ikke bare representerer den et mangfold i alder, bakgrunn og politisk erfaring men det viktigste er at de er mennesker med et brennende engasjement for Longyearbyen, sier Berger.

Venstre har hatt tre representanter i lokalstyret i foregående periode; Eirik Berger, Terje Aunevik og Kristin Furu Grøtting. Bare Arbeiderpartiet og Høyre har hatt flere representanter, med fem hver.

Kristin Furu Grøtting har den siste tiden stilt som uavhengig.

Flytter

Eirik Berger flytter til Tromsø i sommer og stiller ikke til gjenvalg.

– Mitt engsjement i Svalbard Venstre vil bestå og jeg kommer til å være en aktiv mann i kulissene. Det er lite som er mer spennende enn svalbardpolitikk, sier han.

Berger sier det ikke har vært vanskelig å rekruttere folk til listen.

– Det er tydelig at våre toppkandidater har en bred apell i Longyearbyen, for det har vært en drøm å jobbe med å sy sammen et godt team for Svalbard Venstre i neste periode, sier Berger.

Toppkandidat og lokalstyrekandidat Terje Aunevik er også godt fornøyd med de han har fått med seg.

– Vi har fått til god spredning på erfaring, kunnskap, alder og kjønn. Men aller viktigst; alle er engasjerte folk med store hjerter som brenner varmt for Longyearbyen, sier han.

Lyttepost

I helgen hadde Venstre stand på torget. Aunevik mener at det var nyttig.

– Vi har hatt vår første stand nå, der vi kun lyttet til folk. Nå tar vi innspillene, kobler dem opp mot våre medlemmers hjertesaker og får det sortert inn i programmet. Saker som går igjen blant folk er kultur og samfunn, arbeidsliv, miljø, variert næringsliv, skole og barenhage og energi. Overraskende mange peker på den overordnede svalbardpolitikken, sier han.

Med seg på standen hadde de også minister for forskning og høyere utdanning Iselin Nybø(V) som var i byen i forbindelse med ekstrabevillingen til Svalbard folkehøgskole.

Powered by Labrador CMS