Seilbåt tok inn vann

Like sør for Dunderbukta.

Denne båten begynte å ta inn vann i søndag formiddag.
Denne båten begynte å ta inn vann i søndag formiddag.
Publisert
En seilbåt tok inn vann like sør for Dunderbukta.
En seilbåt tok inn vann like sør for Dunderbukta.

Klokka 11.30 søndag formiddag fikk Sysselmannen melding om at en seilbåt tok inn vann like sør for Dunderbukta. Det var en tysk seilbåt på 35 fot med et mannskap på tre personer.

– De hadde ringt tysk redningstjeneste, som deretter ringte Hovedredningssentralen, som igjen kontaktet oss. De tre hadde gått uskadd i en redningsflåte og vi sendte ut helikopter, sier sysselmannsbetjent Bjørn Gunnar Pedersen.

– Hvorfor begynte båten å ta inn vann?

– De har fortalt at de hørte et dunk i båten. Den begynte å ta inn vann, og de følte de hadde så dårlig tid at de valgte å sette seg i redningsflåten før de fikk undersøkt nærmere, sier Pedersen.

Samtidig som helikopteret var på vei, forsøkte Sysselmannen å kontakte båter som befant seg i området. De tre ble deretter plukket opp av «Norbjørn». Da helikopteret kom frem, skal de tre ha nektet å la seg heise opp.

– De ville visstnok ikke heises opp i helikopter, og de ga også uttrykk for at de ikke ønsket at seilbåten skulle berges. Det er uvisst hvorfor. Vi firte ned en mann som var om bord «Norbjørn» og snakket med dem, sier sysselmannsbetjenten.

Han forteller at det var helt uaktuelt å bare la båten synke, og at seilbåten ble fortøyd til «Norbjørn».

– «Polarsyssel» er langt unna, men vi er der med losbåt og lenseutstyr for å hindre at det skal spre seg forurensing. «Norbjørn» og losbåten sleper den deretter med seg inn til Longyearbyen, sier Pedersen.

Sysselmannen vil i morgen foreta avhør av mannskapet, og undersøke seilbåten sammen med Sjøfartsdirektoratet.

Powered by Labrador CMS