Selger hjemmebakst for korona

Iben Nicoline Abild og Gaute Søreide ville gjøre noe fint under pandemien. Derfor har de bestemt seg for å bake og selge til inntekt for forskning på korona.

Iben N. Abild og Gaute Søreide skal selge hjemmebakst ved inngangen til Svalbardbutikken – til inntekt for forskning på korona.
Iben N. Abild og Gaute Søreide skal selge hjemmebakst ved inngangen til Svalbardbutikken – til inntekt for forskning på korona.
Publisert

– Vi trengte litt penger, og så tenkte vi at det var koselig å gjøre noe fint når verden er i en så stor krise, sier Iben.

Det første de har laget er marengs. Etter hvert er planen at vaniljeboller, kanelsnurrer og vanlige boller også skal komme på menyen.

– Eller vi må se om vi får tid til å lage kanelsnurrer, sier Gaute.

De har begge storesøstre som er glad i å kokkelere, og har derfor lært mye av dem. Ulempen er at kjøkkenet ofte er opptatt.

– Men jeg er ofte med for å spise restene på slikkepotten og bakebollen, sier Iben og ler.

– Det er vel hovedmeningen med bakingen, legger Gaute til.

Onsdag og torsdag denne uken skal de selge baksten sin ved inngangen til Svalbardbutikken mellom klokken 15 og 17. Til det har de også laget annonseplakater som de skal henge opp.

«Vi selger saft, kaffe, boller og annet. Kjøper man noe får man ta 3 M&M’s. (...) Vi har antibakk hvis man vil ha. Vi setter pris på alle som er med i å hjelpe verden med å bekjempe Covid-19 viruset», skriver de blant annet i annonsen.

Planen er at mellom 25 og 40 prosent av inntekten skal gå til forskning for å finne en kur mot korona. Det avhenger litt av den totale inntekten. Hva de skal bruke resterende på, er fremdeles oppe til vurdering.

– Kanskje godteri, smiler Gaute.

De siste månedene har 5. klassingene hatt hjemmeskole. Av det har de lært mye – blant annet hvordan man skal lage en litt mer behagelig hverdag for seg selv.

– Vi sier aldri at vi er ferdig med leksene, for da får vi bare mer, sier de og smiler lurt.

Men de er begge enige om at det nå blir fint å komme tilbake på skolen, selv om de synes at det har vært litt fint med hjemmeskole også.

– Det blir koselig å se alle de andre i klassen igjen, sier Iben.

Powered by Labrador CMS