Ber om innspill:

Ser på kompetansekrav til guide-sertifisering

I arbeidet med en revidert turistforskrift for Svalbard ber regjeringen om innspill til den varslede sertifiseringen av turistguider.

En ny sertifiseringsordning for Svalbard-guider vil øke sikkerheten for turistene og samtidig ivareta natur- og kulturskatter, sier næringsminister Iselin Nybø. Her fra et tidligere Svalbard-besøk.
En ny sertifiseringsordning for Svalbard-guider vil øke sikkerheten for turistene og samtidig ivareta natur- og kulturskatter, sier næringsminister Iselin Nybø. Her fra et tidligere Svalbard-besøk.
Publisert

Det skriver de i en pressemelding.

– Svalbard er et helt unikt sted både når det gjelder natur, kultur og historie. En ny sertifiseringsordning for Svalbard-guider vil øke sikkerheten for turistene og samtidig ivareta natur- og kulturskatter. Når vi nå skal få reiselivsnæringen i gang igjen er jeg opptatt av at tilbudet skal bli så godt som mulig, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Noe av det de ønsker innspill på er hvilke kompetansekrav som bør inngå i en sertifisering av guidene, hvor utdanningen bør gjennomføres og hvilke krav som bør settes til fornying. Både næringsliv, akademia og forvaltning skal bidra med innspill i arbeidet med å revidere turistforskriften for Svalbard, heter det i pressemeldingen.

– Regjeringen tar nå grep for å sikre en forsvarlig utvikling i reiselivet. Både hensynet til sikkerhet og beredskap og de høye miljømålene som er satt for Svalbard gjør at vi ønsker kvalitet i reiselivsproduktene. Regjeringen er opptatt av at utviklingen i reiselivsnæringen på Svalbard bidrar til en positiv samfunnsutvikling i Longyearbyen, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Et av målene med turistforskriften er å bidra til en seriøs næring ved å sørge for at reiselivsnæringen opererer med standarder som ikke bare sikrer trygge opplevelser for turistene, men også sikrer trygge og stabile arbeidsvilkår for sine ansatte. Denne uken arrangerer regjeringen et digitalt innspillsmøte, ledet av statssekretærer fra NFD og JDP. Et forslag til ny forskrift vil bli sendt på høring i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS