600.000 kroner til Longyearbyen lokalstyre:

Skal rehabilitere Svalbardhallen

Denne uken har Longyearbyen lokalstyre mottatt støtte til to prosjekter av Klima- og miljødepartementet.

Skal rehabiliteres på klimavennlig måte: Longyearbyen lokalstyre har denne uken fått 600.000 kroner til to prosjekter fra Klima- og miljødepartementet.
Skal rehabiliteres på klimavennlig måte: Longyearbyen lokalstyre har denne uken fått 600.000 kroner til to prosjekter fra Klima- og miljødepartementet.
Publisert

Det skriver departementet i en pressemelding.

Det er bevilget 350.000 kroner til «klimavennlig rehabilitering av Svalbardhallen». LL skal utrede klimavennlige løsninger i forbindelse med rehabiliteringen. De skal blant annet se på klimavennlige materialer, gjenbruk, utslipp på byggeplassen, energiløsninger og muligheten for å bruke hallen som et varmelager for skolen, som ligger vegg-i-vegg.

LL har også fått 250.000 kroner til oppgradering av gjenbruksbutikken, til å etablere en reparasjonskafe og et verksted med låneordning av verktøy.

– Med Venstre i regjering går utslippene nedover. Vi er godt i gang med den grønne omstillingen. Venstre vil fortsette å akselerere den grønne omstillingen. Prosjektene er spennende for å kutte utslipp. Det viser at Klimasats er velanvendte penger for å stimulere til lokal klimainnsats, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

Klimasats er en støtteordning for kommuner som vil kutte utslipp av klimagasser. Ordningen kom på plass i 2016, etter budsjettgjennomslag i Stortinget for Venstre. Kommuner, fylkeskommuner, LL og enkelte kommunale foretak kan søke om tilskudd.

Powered by Labrador CMS