Enkelte ting skal vi aldri glemme

I dag er det fire år siden snøskredet tok to liv fra oss.

MINNESMERKE: To lys minner oss om hva som skjedde på denne dagen for fire år siden. I lia opp mot Sukkertoppen ser vi snøstopperne som har kommet opp i ettertid av skredet. Skredsituasjonen er sakte men sikkert i ferd med å endre store deler av byen, men skredet fra 2015 fikk like vel tiden til å stoppe opp for oss.
Publisert

Øverst i Vei 230 er det bygget en snøskjerm. Der står det to lys og brenner, i le for den sterke vinden. De står der og minner oss på at det på denne dagen er nøyaktig fire år siden skredet som forandret Longyearbyen for all framtid.

Lysene ble satt ut i morges, 19. desember, av Longyearbyen lokalstyre.
Klokka åtte tok Elise Strømseng og Knut Halvorsen turen dit.

– Atle var en veldig god venn av oss, så vi markerer denne dagen, forteller Strømseng til Svalbardposten.

Atle Husby (42) og Nikoline Røkenes (2) overlevde ikke skredet. Venner, bekjente, kolleger, elever - ja egentlig hele Longyearbyen - og mange som også har flyttet ned etter skredet, minnes denne dagen.

Måtte vi aldri få oppleve noe lignende i denne lille byen vår.

Alle som vil vite mer om skredet, bør lese denne saken som ble laget til ettårsmarkeringen av skredet:

Stille morgen

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger: Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser Teknisk info på servere Brukerinformasjon i databaser Informasjonskapsler Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Powered by Labrador CMS