Snøskredet:

- Det blir noen tårer, både fra meg og de som kommer

Svalbard er rystet av tragedien. Folk samles i sorg og fortvilelse.

Fra rasområdet i ettermiddag. Nå samles folk i sorg i Longyearbyen.
Publisert

- Det er en tøff situasjon, og samtidig Longyearbyen på sitt beste. Når noe slikt skjer, stiller folk opp. Nærheten er sterk er sterk både i gleden og i sorgen når slikt skjer, sier sokneprest Leif Magne Helgesen til Svalbardposten.

Folk søker sammen. Lørdag ettermiddag hadde mellom 40 - 50 av Longyearbyens befolkning samlet seg inne i peisestua i Svalbard kirke.

Soknepresten har tatt imot og har åpne dører. Svalbard kirke har en sterk stilling i lokalsamfunnet, og kirken vil være åpen utover kvelden for alle som ønsker å komme. Helgesen forteller om sterke følelser etter tragedien, hvor en har mistet livet, flere deriblant barn er skadet og mange har fått hjemmene sine ødelagt. Like før Svalbardposten snakket med ham, hadde de blitt informert av Sysselmannen.

- Det er tragisk når det går liv opp i dette. Så går tankene til de berørte og familiene. Det blir mange klemmer, sier han, og legger til at det blir nært.

- Hva sier du til de fremmøtte?

- Jeg sier det er forferdelig det som har skjedd. Så blir det en tåre, både fra meg og de som kommer, og det blir mange varme klemmer. Vi er veldig berørt. Nå er vi sjokket, alle. Så kommer det dager også framover som er tunge, sier Leif Magne Helgesen.

Store mannskaper var igang under leteaksjonen i dag.

LES OGSÅ:
Evakuerer Nybyen
Massiv leteaksjon etter raset
Én person bekreftet omkommet
En slagmark
Her lå Anne (44) begravd
To barn alvorlig skadd
Flere sendt til sykehus etter skred

Powered by Labrador CMS