– Det var ikke slik det skulle gå

En fullsatt Svalbard kirke tok farvel med Emanuel Storaunet.

Daglig leder Vebjørn Andresen ved Ingeniør G. Paulsen AS, arbeidsplassen til avdøde Emanuel Storaunet, sier farvel til den unge mekanikeren som mistet livet i skredulykken i Fardalen lørdag.
Publisert
Svalbard kirke var fullsatt under minnestunden for den avdøde 21-åringen.

Ansatte i Spitsbergen Travel, venner og bekjente av Emanuel Storaunet fylte Svalbard kirke mandag formiddag. Alle var der for å gi en siste hilsen til den 21 år gamle mekanikeren som mistet livet i et snøskred i Fardalen lørdag.

– Knapt til å tro

Emanuel Storaunet har familien sin i Nordli i Lierne kommune i Nord-Trøndelag, hvor han også vokste opp. Han var eldst av fem søsken. Storaunets sjef, daglig leder Vebjørn Andresen ved Ingeniør G. Paulsen AS, tok ordet under minnestunden.

– Det er knapt til å tro at Emanuel reiser på slutt, på denne måten. Det var ikke slik det skulle gå, sa en rørt Andresen.

– Vi finner trøst i den flotte gutten du var, og takker for turer, opplevelser og godt kameratskap.

Små marginer

Prest Leif Magne Helgesen minnet om hvor skjørt livet er i sin preken.

– Det er kort avstand mellom den ytterste glede og den dypeste sorg. Livet er sårbart, og det er små marginer som skiller liv og død – kanskje spesielt på Svalbard. En av våre unge menn reiser nå på slutt. Det er trist og vondt, og det rammer fellesskapet vårt, sa han.

Kolleger, venner og onkelen bar til slutt kisten til Emanuel Storaunet ut. Båren skal nå sendes til hjemkommunen på fastlandet.

Storaunets onkel, Ken Olaf Storaunet, representerte familien under minnestunden i Svalbard kirke.

Powered by Labrador CMS