Sesongens første

I morgentimene onsdag kom sesongens første snøfall på toppene rundt Longyearbyen. – Det kan også komme sludd nede i Longyearbyen på nattestid, forteller vakthavende meteorolog.

STETTEN: Sesongens første snøfall kom til syne da skyene trakk seg tilbake onsdag formiddag. På Operafjell-massivet ser du at Stetten, som «gikk» 28. juli, igjen er dekket av snø.
Publisert
BYGER: Snøbyger over Bolterdalen (lengst til høyre) og videre innover mot Foxdalen (lengst til venstre) onsdag formiddag.

I morgentimene var det tre-fire varmegrader i Longyearbyen. Og tidlig i formiddag, da skyene trakk seg litt tilbake, så man at flere fjelltopper var kledd i et tynt lag snø. Det er sesongens første nysnø. Det kan fort bli et lite snøfall til i løpet av de neste par dagene.

– En kjølig værtype fortsetter i et par dager til, og det blir perioder med litt nedbør som nok vil falle som snø i fjellet. På nattestid kan det blir sludd i lavlandet også, sier vakthavende meteorolog Håvard Thorset i Tromsø.

Han forteller også at de nordlige delene av Spitsbergen kan vente seg en del snø i fjellet, for der blir det kjøligere enn rundt Longyearbyen.

I neste uke ser det ut til at den kjølige lufta kan bli byttet ut av varmere luftmasser som kommer sørfra.

I fjor kom første snøfall nede i Longyearbyen 14. september.

Powered by Labrador CMS