Sola kom likevel

Solen tittet såvidt over breen og kastet stråler inn mot sykehustrappa og alle som ventet. Se video av den magiske opplevelsen her.

Publisert
Rett før solen kommer.
Rett før solen kommer.

Mens Sara Heitmann sang «Here comes the Sun», kom sola. Applausen og heiarop fra alle de som hadde møtt fram, lot ikke vente på seg. Det hører til sjedenheten at det er sol på soldagen to år på rad, men nå har det altså skjedd. Både i fjor og i år titten den fram over breen.

I år kom den ganske så uventet også på grunn av at meteorologene meldte skyer og snødryss.

Barna var pyntet med solkrager og alle fikk utdelt button med sol på. Polargospel sang solsanger og resten av de frammøtte stemte i sammen med dem. Joanna Rut Eriksson i 3. klasse har tenget den fine sola som er på alle T-skjorter og annet Solfest-materiell i år. Hun fikk en ekstra takk av Vigdis Jensen i Solfestkomiteen.

I 2015, 2014, og 2013 var det skyer i veien for solen. I årene 1993-2012 har det kun vært klarvær og sol to ganger på soldagen i Longyearbyen: i 1995 og i 2005.

Feiring av solen tilbakekomst fortesetter i Svalbard Kirke og i kveld er det blir det tradisjonell Solkafé på huset med korsang.

Powered by Labrador CMS