Solfest-arrangementer avlyst

Longyearbyen Lokalstyre (LL) avlyser alle resterende Solfestuke-arrangementer.

Alle lokalstyrets solfest-arrangement avlyses. Det skriver administrasjonssjef Hege Walør Fagertun og lokalstyreleder Arild Olsen i en pressemelding onsdag ettermiddag.
Alle lokalstyrets solfest-arrangement avlyses. Det skriver administrasjonssjef Hege Walør Fagertun og lokalstyreleder Arild Olsen i en pressemelding onsdag ettermiddag.
Publisert

Det skriver LL i en pressemelding. Dagens solkafé på Huset er også avlyst.

"Man har besluttet å avlyse resterende arrangementer som LL har ansvaret for i Solfestuken. Bakgrunnen for dette er at LL ønsker å være “føre-var” ift å bidra til at eventuell smitte av korona ikke utbredes i vårt lokalsamfunn. Samtidig oppfordrer vi andre arrangører å vurdere egne arrangementer. Dette må gjøres ut fra en “føre-var” vurdering ift rammene rundt arrangementet", står det i pressemeldingen.

– Vi har gjort vurderingene på bakgrunn av rådene som er sendt ut av Folkehelseinstituttet. Longyearbyen er et lite, sårbart lokalsamfunn, som vi har et ansvar for å ivareta. Det er et føre var-prinsipp, hvor vi ønsker å være ute i god tid når det gjelder forebyggende tiltak, sier administrasjonssjef Hege Walør Fagertun.

Det var blant annet planlagt en konsert med Vassendgutane på lørdag, som det ifølge Fagertun var solgt mange billetter til. Også mindre arrangementer blir avlyst.

– Hva skjer med de som har bestilt billetter?

– De blir refundert i sin helhet.

– Blir arrangementet helt avlyst, eller bare utsatt?

– Jeg vil tro at det går ut i sin helhet, og blir avlyst. Men man skal ikke se bort fra at det kan bli konsert med Vassendgutane på et senere tidspunkt, sier Fagertun.

Av andre og kommende arrangementer blir det gjort en løpende vurdering om også de skal avlyses, heter det i pressemeldingen fra lokalstyreleder Arild Olsen og Fagertun.

Powered by Labrador CMS