Viser Svalbard til verden:

– Hadde ingen forhåpning om å få noen likes eller følgere

Flere av Thea Marie Selvens (18) videoer fra Svalbard har nesten en halv million visninger.

TIKTOK: Gjennom Tiktok profilen Svalbardthea viser Thea Marie Selven korte klipp av hvordan det er å leve på Svalbard. Det har vist seg å være veldig populært.
TIKTOK: Gjennom Tiktok profilen Svalbardthea viser Thea Marie Selven korte klipp av hvordan det er å leve på Svalbard. Det har vist seg å være veldig populært.
Publisert

Thea Marie Selven publiserer videoer om sitt liv på Svalbard på den sosiale plattformen Tiktok. Det var først fordi hun bare kjedet seg, men så visste det seg at det var ganske mange som likte det.

– Jeg synes jo det var gøy å se på andres filmer. Da prøvde jeg å lage en selv. Jeg hadde ingen forhåpning om å få noen likes eller følgere, sier Selven.

Tiktok er et sosialt medium hvor man kan dele og se små korte videoer. Plattformen har ifølge dem selv over 1,1 milliarder aktive brukere over hele verden. Noe av det som har vært en aktiv pådriver på plattformens popularitet er at den ut ifra hver enkelte sitt brukermønster kan finne frem akkurat de videoene du vil se.

Selven har selv i underkant av 7.000 følgere på Tiktok, men flere av videoene har nærmere en halv millioner visninger.

Det å få mange til å akkurat din video på et stort sosialt medium kan virke vrient. Man må fange oppmerksomheten til et publikum som har mange millioner andre videoer de kan se på. Derfor er det viktig å skille seg ut. Selven skiller seg ut ved å vise frem Svalbard.

– Jeg tror folk synes det er spennende å se mine videoer fordi alt på Svalbard er så annerledes i forhold til resten av verden. Alt her er så ekstremt, på tross av at vi lever ganske normalt. Det tror jeg det er mange som synes er fascinerende, sier hun

I kommentarfeltene er seerne spesielt sjokkert over at elever på Longyearbyen videregående skole får kjøre snøskuter til skolen og at man må bære våpen så fort man forlater byens grenser.

At vi lever side om side med verdens største rovpattedyr er også noe som har fanget interessen til publikumet på internett.

– Spesielt videoen jeg har fra da vi fikk besøk av en isbjørn utenfor hytta. Det er egentlig bare en video av at jeg forteller om den gangen vi fikk en isbjørn på besøk utenfor hytta Agar. Vi våknet til at den klorte på døra, sier Selven.

Selven trekker frem to ting som er spesielt viktig for henne når hun lager videoer. Å holde seg faktabasert og å være seg selv.

– Jeg forteller mye om Svalbard i videoene mine, og det er viktig for meg at det jeg formidler er riktig. Jeg vil jo ikke ha noen i byen på ryggen fordi jeg har sagt noe som er feil, sier hun.

Ifølge henne holder det ikke å bare være faktabasert. Skal man faktisk få noen til å se videoene må man rett og slett vise seg selv som den man er.

– Jeg tror man må være seg selv og lage videoer om noe man faktisk liker på en engasjerende måte. Tiktok er så stort at det finnes et publikum for nesten alt innhold, sier Selven.

Powered by Labrador CMS