Trine (35) gikk for en litt annen bursdagsfeiring enn mange andre

For da hun gikk fra 34 til 35 år, valgte Trine Skogvang å springe åtte og en halv kilometer med 400 høydemeter.

Trine Skogvang feiret 35-årsdagen med å springe Svalbard Spacerun. Og selvsagt sang de andre for henne før start.
Trine Skogvang feiret 35-årsdagen med å springe Svalbard Spacerun. Og selvsagt sang de andre for henne før start.
Publisert

– Jeg har gledet meg et helt år. Dette var en flott måte å feire bursdagen på, sier Trine Skogvang like etter at hun er kommet i mål på Svalsat.

Rundt henne er det flere som trolig merker at melkesyren har fått feste i leggmusklene, og at vindene og de to gradene i luften er bitende.

– Jeg og Johanne Nikolaisen var med i fjor også, så da ble det en tradisjon. Det var like supert i år som i fjor, sier Skogvang, som til daglig jobber i Polarflokken barnehage.

Mens venninne satt på pub, fikk Nicca testet seg

I den tredje utgaven av motbakkeløpet Svalbard Spacerun, som er arrangert av Svalbard Turn, stilte 58 personer til start. Omtrent 25 av dem i klassen som gikk uten tidtaking.

Et motbakkeløp med 400 meter stigning på 8,5 kilometer høres neppe avskrekkende ut. Helt til man oppdager at de første 3,5 kilometerne stort sett er nedoverbakke. For bakkene som ventet fra Gruve 3 og opp var så bratte at selv som bilist kan man nesten kjenne musklene i leggene syrne.

– Det er godt jeg bare skal gjøre dette en gang, det var ganske tøft, sier Nicca Gaade Christensen etter å ha kommet i mål sammen med 11 år gamle Einar Meland, som de to første uten tidtaking. De kom i mål på rett under 50 minutter.

Christensen er opprinnelig bergenser, og er bare på Svalbard for å besøke en venninne.

– Jeg er på jentetur, og alle andre jeg reiste med sitter på bryggeriet og drikker øl nå. Jeg fant ut at jeg fikk prøve dette i stedet, sier hun og smiler.

Fra de franske alper

I konkurranseklassen var det en franskmann, naturligvis bosatt i nærheten av Chamonix, som var i særklasse.

Den fjellvante alpemannen, som har jobbet på Svalbard i sommer, sprang i mål på rett over 40 minutter.

En tid som rett nok er ti minutter bak rekorden fra fjoråret.

– Det var et vanskelig løp. Jeg løper mest ultraløp, det er mye lenger så det var vanskelig å disponere farten her. Men det var gøy å gå til topps, sier Gwen Masson Schaeffer.

I kvinneklassen var det Silja Nordvåg som kom først i mål.

– Dette var tungt, veldig tungt på slutten. Men jeg fant motivasjon i at det ikke var så mange damer som var med, så jeg ville bli beste dame, sier hun lett andpusten etter å ha kommet i mål.

Hun har nettopp flyttet hit og kombinerer en jobb på bryggeriet med et internship i arkitektfirmaet LPO.

– Vi er det sprekeste arkitektkontoret i landet, så det var bra jeg hevdet meg her, sier hun, og viser til at de har gjort det skarpt både i Holmenkollstafetten og Oslo maraton.

Powered by Labrador CMS