Siste åpningsdag for byens eneste bank:

Munter kor-heder

Banksjefen ble fraktet i symbolsk kiste til gravøl da Tundradundrene og Store Norske Mandskor holdt overraskelseskonsert i anledning bankens siste åpningsdag.

Publisert

Korene fylte det lille banklokalet med flere sanger som en hyllest til banken og alt den har betydd for Longyearbyen.

Sveinung Lystrup Thesen, styreleder for mannskoret talte om hvor viktig banken er for lokalsamfunnet. Sparebank1 Nord-Norge vedtok 17. september å nedlegge filialen i Longyearbyen.

Mannskorets talsperson hevet hodet enda litt til, og lot blikket gli over alle i rommet:

– Vi mister ikke bare banken og mange arbeidsplasser, men også gode venner, minnet han om.

Deretter kom mannskoret inn med en i for anledningen spesiallaget kiste og krans. Banksjef Trond Hellstad ble lagt opp i, bestrødd med monopol-penger og svøpt i bankens flagg.

Se video fra konserten her:

Banksjefen ble fraktet i symbolsk kiste til gravøl da Tundradundrene og Store Norske Mandskor holdt overraskelseskonsert i anledning bankens siste åpningsdag.

– Galgenhumor er sunt og viktig. Med dette sier vi farvel til en god sjef, en god venn og en korkamerat, sa Thesen til smil og latter fra de oppmøtte.

Opptrinnet avsluttet med mannskoret i prosesjon med fakler gjennom sentrum med banksjefen i kisten, til den malmfulle klangen av salmen «Til Østerland». Følget endte på Karlsberger Pub for gravøl.

En rørt banksjef fikk en øl i hånda og en munter samling med gode kor-venner.

– Jeg synes det er utrolig trist, men det er så absolutt ikke siste gang jeg er på Svalbard, lovte Trond Hellstad, fortsatt sittende i kisten.

Powered by Labrador CMS