SpareBank1 legger ned på Svalbard

Longyearbyens eneste bankkontor skal legges ned. Det kunngjør Sparebank1 i en børsmelding.

NEDLEGGES: Sparebank1s kontor i Longyearbyen.
Publisert

Sparebank1 oppgir endret kundeadferd, tøff priskonkurranse og forventet demografisk utvikling som årsaker til at de stenger bankkontoret på Svalbard og 15 andre steder i Nord-Norge. Det fremgår det av en børsmelding som først ble gjengitt av nettstedet Nord24.no.

Banksjef for Sparebank1 på Svalbard, Trond Hellstad, henviser til regionens kommunikasjonsdirektør, Stein Vidar Loftås. Han sier følgende til Svalbardposten:

– Det er ikke lenger behov for den tradisjonelle bankkontoret. Vi har gjort en grundig kunnskapsinnhenting fra kundene, som forteller oss at de i veldig liten grad har bruk for en fysisk bank. Verden har blitt utrolig digital, sier han.

– Hvorfor kunne man ikke spare Longyearbyens eneste bank?

– Vi har valgt å ikke særbehandle noen. Tilstedeværelse for kundene handler nå om at vi skal være tilgjengelige for digital samhandling til enhver tid. Det handler i veldig liten grad om å kunne fysisk gå i banken, svarer han.

Etter nedleggelsene gjenstår 15 bankkontorer i regionen.

– Svært få kunder går i banken lenger. De løser oppgaven selv i mobilbanken, i nettbanken, eller i samtaler med våre rådgivere, sier konsernsjef Liv Ulriksen i børsmeldingen.

Bankkonsernet forventer at nedleggelsene skal gi en årlig innsparing på omkring 40 millioner kroner.

I tillegg til Svalbard skal Sparebank1 legge ned kontorene i Meløy, Rognan, Leinesfjord, Stokmarknes, Myre, Andenes, Storsteinnes, Målselv, Lyngseidet, Skjervøy, Karasjok, Tana, Vardø, Båtsfjord og Honningsvåg.

Powered by Labrador CMS