Flott start for Trym i Abu Dhabi

Trym Eide Aunevik (17) satte personlig rekord i både fri og butterfly i Special Olympics i Abu Dhabi.

Trym Eide Aunevik er godt fornøyd etter en 4. og 5. plass i de første øvelsene under Special Olympics i Abu Dhabi, som ligger i de Forente Arabiske Emirater.
Publisert
En av medaljeseremoniene. Trym Eide Aunevik helt til høyre.
Utøverne presenteres på storskjerm før konkurransen.

Søndag var første konkurransedag i Special Olympics for Trym Eide Aunevik fra Longyearbyen. Det endte med personlig rekord med nesten fire sekunder på 200 meter fri, og så slo han sin personlige rekord på 100 meter butterfly med fantastiske 11 sekunder. Det ble 5. plass i fri, og 4. plass i butterfly.

Norges svømmeforbund er tydelig stolte av utøveren fra Svalbard. På Facebook skriver forbundet følgende under et bilde av en tydelig fornøyd Trym Eide Aunevik:

«Full fres i bassenget på Trym og Jonas i dag. Trym satt pers med hele 11 sekunder på 100 m fly og pers med nesten 4 sekunder på 200 m fri. Med det ble det 4. og 5. plass. Jonas svømte inn til ny pers på 50 m bryst og ble med det nr 8. Gratulerer! Sterkt gjort! I morgen er det en velfortjent fridag for svømmetroppen.»

Pappa Terje Aunevik er ikke mindre stolt av prestasjonen.

«Første konkurransedag startet for Trym med 200 meter crawl og han tok en 5.plass, og ny personlig rekord. Så var det å forsøke å hvile litt før 100 meter butterfly, der ham kjempet seg til en 4.plass i sin gruppe, og ny personlig rekord også på denne distansen

Det er høyt nivå , med mange godt voksne, dyktige, veltrente og erfarne svømmere. Det er få med Downs syndrom i Trym sin gruppe her nede, og det er få som er like ung som han. Store nasjoner som Kina og USA bemerker seg i toppen,» skriver han i en e-post til Svalbardposten.

Han skriver videre at arrangementet er gigantisk. Det var omlag 60.000 tilskuere på åpningsseremonien, og det er mer enn nok til å bli overveldet når man kommer fra lille Longyearbyen.

Neste øvelse for Trym er 100 meter bryst på tirsdag.

Powered by Labrador CMS