Store Norske blir reiselivsaktør

Sammen med Spitsbergen travel skal Store Norske satse på turisme i Svea.

Administrerende direktør Wenche Ravlo i Store Norske blir styreleder i et nytt selskap som skal utvikle et tilbud til turister i Svea.
Publisert

Arbeidstittelen til det nye selskapet er Svea Spitsbergen Experience. Konseptet går ut på å ha et variert tilbud til tilreisende i Svea. Selskapet skal leie lokaler av Store Norske, kjøpe tjenester fra andre aktører i Svea og basere seg på salg av sine produkter gjennom eksisterende reiselivsselskap.

– Det blir et driftsselskap som skal designe og levere opplevelser knyttet til Svea. Det kan være skuterturer, skiturer, turer med hundespann, kajakk, gruveguiding og andre ting, sier administrerende direktør i Store Norske, Wenche Ravlo. Hun blir styreleder i det nye selskapet.

Store Norske har fått med seg Spitsbergen travel på prosjektet. Hvordan fordelingen av aksjene blir mellom selskapene er foreløpig uklart, men Store Norske skal ha majoriteten.

– I Svalbardmeldingen står det at staten ikke skal være en reiselivsaktør. Hvordan rimer dette med det, i og med at Store Norske er et statlig eid selskap?

– Dette blir ikke et statlig prosjekt. Dette vil være et kommersielt reiselivsselskap hvor vi er deleier Det står også i stortingsmeldingen at det skal jobbes for å utvikle et tilbud i Svea. Det er det vi gjør. Det vil også bidra til å senke gruveselskapets kostnader med å drifte Svea mens det er driftshvile. Mer aktivitet i Svea vil også gjøre det lettere å starte opp med gruvedrift igjen hvis det skulle bli aktuelt, sier Ravlo.

Hun påpeker at Store Norske er medlem i reiselivsrådet og allerede inne i bransjen gjennom gruveguidinga som er startet opp i Gruve 3. Ravlo mener tilbudet som skal utvikles i Svea vil bli et supplement, snarere enn noe som går i direkte konkurranse med det eksisterende reiselivet i Longyearbyen.

– Det vil bidra til å gjøre Svalbard til et mer attraktivt reisemål, sier Wenche Ravlo.

Powered by Labrador CMS