Inviterer til løp for Leger uten grenser

Til helgen er det klart for den årlige stafetten for TV-aksjonen.

Inviterer for 10 år på rad til TV-aksjonsløp. I år skal det løpes for Leger uten Grenser.
Publisert

Lørdag er det klart for den tradisjonelle TV-aksjonsstafetten i Longyearbyen sentrum.

Fra klokken 12:00 kan det dermed bli litt arrangert kaos i Longyearbyens gater, da man risikerer å se alt fra isbjørner til skjeletter løpende i gatene.

Løpet i Longyearbyen er kjent for spennende kostymevalg blant løperne. Bildet er fra 2021.

– Det kommer alltid nye folk til byen og løpet skal være gøy. For mange bedrifter det en sosial happening de gjør sammen og det er blitt en fast greie, sier daglig leder i Svalbard Turn, Elisabeth Leinan Johannessen.

Årlige løp skal i år samle inn penger for Leger uten grenser og ifølge Leinan Johannessen går alle penger som bedriftene betaler for å delta samlet inn uavkortet til TV-aksjonen.

– Det går til en god sak og det skal det gjøre. Vi er derfor veldig glade for at vi har våre 15 frivillige som stiller opp som løypevakter, det er vi helt avhengige av for å kunne ha et løp, sier hun.

I år som i fjor skal lagene knive om forskjellige førsteplasser i fem kategorier.

De fem kategoriene er beste lag, beste mix lag, beste damelag, best utkledning og jumbolaget, som da er siste mann i mål.

– Det pleier å være litt kniving blant lagene om titlene. Tida er også veldig viktig for noen, mens for andre ikke så viktig. Også har du de som ønsker å gå for jumbo, he-he, sier Leinan Johannessen.

Men hun sier at det for mange bare er viktig å kunne delta.

Løpet starter klokken 12 utenfor Kulturhuset, og Leinan Johannessen sier det enda ikke er for sent å melde seg på om man ønsker å delta.

– Vi tar imot påmeldingen inntil en time før løpet. Men vi ønsker at folk helst gjør det før da, for det er litt jobb med registreringen, sier hun.

Man alle som ønsker å være med er velkomne.

For å melde på lag:

Send navn på bedrift, lag ellervennegjeng, kontaktperson med mobil og e-post til post@svalbardturn.no.

Powered by Labrador CMS