Statsministeren er i byen

Erna Solberg kom til Longyearbyen i 12-tiden i dag, tirsdag. Rundt 40 tilreisende pressefolk er også på plass.

Statsministeren ble møtt av lokalstyreleder Arild Olsen og sysselmann Kjerstin Askholt da hun kom til Longyearbyen i formiddag.
Statsministeren ble møtt av lokalstyreleder Arild Olsen og sysselmann Kjerstin Askholt da hun kom til Longyearbyen i formiddag.
Publisert

Statsministeren ble tatt i mot av et stort pressekorps på flyplassen, før turen gikk videre til Elke Morgner og Malte Jochman. De ble rammet av skredet som gikk fra Sukkertoppen i 2015, og fortalte sin historie om det som skjedde. Statsministeren er i byen for en frødeponering i frøhvelvet, men blir også orientert om skredutfordringene i byen i tillegg til klimaforandringene.

Les mer om Morgner og Jochmans historie: Stille morgen

Deretter dro statsministeren til Sysselmannen for lunsj, for et møte om matsikkerhet og klimaendringer. I ettermiddag er deponeringsseremonien i frøhvelvet. Det er den største deponeringen siden det åpnet i 2008, målt i antall institusjoner som deponerer samtidig.

Medlemmer fra FNs generalsekretærs pådrivergruppe for bærekraftmålene, som Erna Solberg leder sammen med Ghanas president Nanna Addo Dankwa Akufo-Addo, er også tilstede. I tillegg er landbruksminister Olaug Bollestad i byen, i anledning frødeponeringen.

Powered by Labrador CMS