Stenger på ubestemt tid

Store Norske stenger Endalsveien på ubestemt tid på grunn av setningsskade på veien.

Veien til Endalen ble stengt lørdag ettermiddag.
Veien til Endalen ble stengt lørdag ettermiddag.
Publisert
Det var uvanlig høy vannføring i Isdammen i helgen på grunn av de høye temperaturene.
Det var uvanlig høy vannføring i Isdammen i helgen på grunn av de høye temperaturene.

Rask snøsmelting og høy vannføring har ført til flere utfordringer denne helgen. I Endalen ble veien stengt på grunn av store vannmasser.

– Vi stengte veien lørdag ettermiddag da vannet begynte å renne over veien. Det var for å sikre at ingen ble stående igjen i dalen og ikke kom seg ned igjen, sier Håvar Fjerdingøy i Store Norske.

Vannmassene har gjort så store setningsskader på veien at den nå blir stengt på ubestemt tid. Fjerdingøy vet ikke når de får begynt arbeidet med å reparere veien.

– Foreløpig har vi innført ferdselsforbud så må vi bare vente til vannstanden blir lavere og følge med på utviklingen, sier han.

Veien blir brukt av hundekjørere og av Unis som har en blomsterforskingsstasjon i Endalen. Det er Store Norske som har ansvaret for drift av veien.

Fyller masse

Teknisk sjef i Longyearbyen lokalstyre, Kjersti Olsen Ingerø sier at det også har vært gjort mye arbeid for å forsterke både Isdammen og Bolterdalselva med masser. I Longyearelva ble det observert trevirke som kom flytende nedover.

– Vi vet ikke helt hvor trevirket kommer fra, men det er ingen fare for broene. Det er meldt kaldere vær igjen til uka så da regner jeg med at vi er tilbake igjen til vanlig høy vannføring som er vanlig på denne tiden av året, sier Olsen Ingerø.

Powered by Labrador CMS