Store dinosaurer, ferieturer og snurreveier

Gruvenissen har et møysommelig arbeid foran seg. Hundrevis av ønskelister ble levert i poskassen under Gruve 2b.

Gruvenissen i Lonyearbyen får en travel tid fram mot jul. Mange hundre ønskelister er nemlig levert i postkassen i Nybyen.
Gruvenissen i Lonyearbyen får en travel tid fram mot jul. Mange hundre ønskelister er nemlig levert i postkassen i Nybyen.
Publisert

Å skrive ønskeliste er noe svært mange barn, og noen voksne, gjør hvert år. I Longyearbyen er det vanlig å legge ønskelista si i postkassen under Gruve 2b. For der holder nemlig gruvenissen til.

Som vanlig har Svalbardposten begjært innsyn i nissens korrespondanse. Og siden han er en grei kar, har han også i år gitt oss anledning til å se på alle ønskelistene han har fått inn.

Mye forskjellig

En ting er helt sikkert, det har ikke vært, og det blir ikke, noe latmannsliv på nissen før jul. Han må forholde seg til svært mange forskjellige ønsker.

Ola for eksempel, som vi ikke vet alderen på, ønsker seg først og fremst en bilbane, men han har også hus med snurrevei og doktorklær på lista si.

Sondre (5) og Sigurd (7) er kanskje uvitende om at Liverpool har desidert flest fans Longyearbyen, og at det derfor er en viss sannsynlighet at nissen også er Liverpool-fan. De ønsker seg nemlig begge Manchester United-drakter. Hvis ikke nissen ønsker å gi dem slike drakter, kan han jo gå til Sondres andrevalg, som er en prompepute.

Dorull?

Det må være utrolig deilig for nissen å få slike hilsninger som han i år har fått fra Åse.

«Kjære nissen. Jeg er glad i deg (og reinsdyrene dine). Stor klem fra Åse.»

Nissen er nok også glad i reinsdyrene sine, og dyr generelt. Da kan han kanskje innfri Severins ønske om en stor dinosaur.

(Saken fortsetter under bildet.)

Sebastian ønsker seg ikke bare telefon, han vil også ha penger.
Sebastian ønsker seg ikke bare telefon, han vil også ha penger.

Per-Milian er ikke snau. På førsteplass har han «masse penger», dernest lego (som heller ikke er billig), og så følger han opp med «en ferietur til Japan eller Finland». Her formoder vi at Finland er lettest å innfri.

På den andre enden av skalaen finner vi Tollef (5). Han ønsker seg også lego, men så har han saft og slush litt lenger ned på lista si. Jo Amund er heller ikke av den vanskelige å innfri ønsker til. Som nummer seks på lista si har han en dorull. Vi håper inderlig han får ønsket sitt innfridd. Eller, vi forlanger det faktisk, nisse!

Selvinnsikt

Noen barn er kommet såpass langt i livet at de ser at alt ikke er realistisk, særlig gitt de kriteriene som settes for god uttelling på julaften. Man skal nemlig ha vært snill. En jente viser imponerende selvinnsikt i sin ønskeliste.

«Til jul ønsker jeg meg airpods, ny telefon, sminke og ansiktsmaske. (...) Jeg skjønner at jeg kanskje ikke får det fordi jeg har vært litt slem i det siste, men i går måtte jeg sitte barnevakt for søstra, broren og venninna til søstra mi, det var veldig slitsomt og utmattende, og mange andre ganger har jeg vært snill.»

Vi ønsker nissen lykke til i prioriteringene som må gjøres, og håper så mange barn som mulig blir fornøyd med årets gavefangst på julaften.

Powered by Labrador CMS