Avvikler reiselivet i Svea

Etter tre sesonger med turistvirksomhet er det slutt for Svea Svalbard.

Siden 2017 har deler av bebyggelsen i Svea blitt brukt til turistvirksomhet. Nå avvikles virksomheten.
Siden 2017 har deler av bebyggelsen i Svea blitt brukt til turistvirksomhet. Nå avvikles virksomheten.
Publisert

«Det planlegges ny leir i Svea fra desember 2019, og med dette bortfaller grunnlaget for reiselivsvirksomhet i Svea. Eierne av reiselivsselskapet Svea Svalbard AS, Hurtigruten og Store Norske, vil gjøre en styrt avvikling av selskapet,» skriver administrerende direktør i SNSK, Jan Morten Ertsaas, i en presemelding.

Videre skrives det at man er i ferd med å nedskalere og rydde opp etter virksomheten i det gamle gruvesamfunnet, og at virksomheten på sikt skal stenges helt.

«I mellomtiden skal det bygges en mindre leir med færre sengeplasser tilpasset behovet i oppryddingsfasen. Det betyr at muligheten til å drive strukturert turisme i Svea faller bort, og vi har derfor valgt å gå for en styrt avvikling av reiselivsselskapet.»

Den nye leiren i Svea, som skal huse mannskapene som driver med opprydding, skal ligge på Kapp Amsterdam.

Svea Svalbard AS er eid av Store Norske Spitsbergen Kullkompani (SNSK) og Hurtigruten AS, der SNSK har aksjemajoriteten. Selskapet ble stiftet i oktober 2016, og åpnet for turistvirksomhet i Svea i februar 2017. På det meste har selskapet disponert over 100 sengeplasser i Svea. I dag har selskapet to ansatte.

I alt har det vært fire vintersesonger med turistvirksomhet i Svea. I 2016 drev Basecamp med virksomheten, før Svea Svalbard tok over året etterpå.

Powered by Labrador CMS