Her er den nye HMS-sjefen

Store Norske gjør endringer etter flere ulykker.

Oddmund Rønning er ny HMS-sjef i Store Norske.
Publisert

Oddmund Rønning har overtatt ansvaret for helse, miljø og sikkerhet i Store Norske. Rønning har inntil nylig vært miljørådgiver i HMS-avdelingen i Store Norske Spitsbergen Grubekompani og HMS-sjefens stedfortreder. Nå overtar han ansvaret etter Einar Fjerdingøy, som har gått over i stilling som HMS-rådgiver i selskapet.

Flere ulykker
Store Norske hadde i fjor høst flere ulykker i Svea. I slutten av september i år ble en gruvearbeider sendt til UNN etter et fall fra en stigetrapp. Måneden etter måtte en person til legesjekk etter å ha fått strøm i seg på versktedet ved Lunckefjell-gruva, og noen dager senere brakk en gruvearbeider beinet etter at han fikk en bom over seg i Svea-gruva.

Dessuten ble Store Norske i august bøtelagt for to arbeidsulykker i Oppredningsverket i Svea i henholdsvis november 2011 og desember 2012.

Selskapet har i kjølvannet sagt at det skal innskjerpe HMS-rutinene, og har kjørt interne prosesser med sine ansatte for å kartlegge faremomenter.

Øker innsatsen
I en pressemelding fra Store Norske Spitsbergen Grubekompani torsdag heter det at selskapet styrker innsatsen med skadeforebyggende arbeid, blant annet ved en endring i HMS-staben.

I tillegg forsterker selskapet arbeidet ute i organisasjonen og oppretter en ny stilling som produksjonssjef, som får ansvar for hele verdikjeden fra gruver og oppredning til transport, lagring og kullasting.

Stillingen er direkte underlagt administerende direktør. I første omgang går Martin Østring inn i stillingen fram til 1. juni i år. Østring er innleid fra selskapet C2U.

I ny stilling
I tillegg forlater Per Nilssen stillingen som gruvesjef og går inn i en ny stilling som leder i gruveteknisk avdeling, en ny avdeling som Store Norske oppretter.

Avdelingen får ansvar for langsiktig planlegging av gruver, overvåking og kontroll av
sikkerhetssystemer, utviklingsprosjekter, bergtekniske risikovurderinger og oppmålinger. Lederen i denne avdelingen rapporterer til produksjonssjefen.

Powered by Labrador CMS