LESERINNLEGG:

Større treningssenter

Treningsrommet i Svalbardhallen har blitt utvidet flere ganger, men innsenderen mener det fremdeles er for lite - spesielt i rushtidene.
Publisert Sist oppdatert

Jeg og mange andre synes treningssenteret i Longyearbyen er for lite, spesielt i rushtidene. Å bygge ut treningssenteret er en investering som kan gi fordeler for medlemmer, ansatte og samfunnet som helhet.

Vi opplever at det ofte er overfylt, som fører til lange ventetider for å bruke noen apparater. På grunn av den begrensede plassen er det lite alternativer å bytte mellom når det er mange folk der. Det er også ingen plass til de som driver med crossfit og frivekter. De trenger litt ekstra plass for å gjøre øvelsene, plass som vi ikke har.

Det er bare et treningssenter i Longyearbyen, så det er mange folk som møtes på samme sted. Når det er så mange som skal trene på samme plass må vi ha nok apparater og plass for at vi skal få en komfortabel og motiverende treningsøkt.

Det er veldig viktig og holde seg i form og ha et sunt forhold til trening for og holde seg friske. Helsenorge sier at trening kan forebygge kroniske sykdommer, styrke muskler og skjelettet, forbedre immunforsvaret og forbedre søvnkvalitet som er bra for både fysisk og psykisk helse. Trening er essensielt for å holde seg friske, men det er mange som ikke gidder å dra fordi det blir for lite plass og for lang ventetid.

Det er spesielt viktig for oss ungdom som ikke har mange andre treningsalternativer som ikke er lagsport. Vi kan ikke gå ut i naturen uten bjørnebeskyttelse, og det gjør det vanskelig å finne på noe annet. Så å dra på trening bidrar til å komme seg ut å gjøre noe og være sosial.

Jeg synes vi burde bygge ut treningssenteret og få noen flere apparater. Sånn at alle kan få en motiverende og effektiv treningsøkt, uten å måtte vente lenge på å få gjøre øvelsen vi har lyst til. Hvis vi skal ha god psykisk og fysisk helse er det viktig å få trent og bevege på kroppen. Dette kan et større og bedre treningssenter bidra til.

 

Powered by Labrador CMS