Utenriks- og forsvarskomiteen på Svalbard:

– Vi er opptatt av at Svalbard forblir et godt sted å bo

Stortingets utenriks- og forsvarskomité er på tur i Longyearbyen for å lære mer om hvordan koronakrisen rammer.

PÅ BEFARING: Stortingets utenriks- og forsvarskomité, her frontet av Audun Lysbakken (SV) (f.v.), Trine Skei Grande (V), Liv Signe Navarsete (Sp), leder Anniken Huitfeldt (Ap) og Geir Sigbjørn Toskedal (KrF). Bak: Første nestleder Michael Tetzschner, Hårek Elvenes, Trond Helleland (alle Høyre), Jette F. Christensen (Ap, delvis skjult), Stein-Ove Johannessen (Høyre, lokalstyret), Marianne Marthinsen (Ap), Ingjerd Schou (H) og lokalstyreleder Arild Olsen (Ap).
Publisert
SELFIE MED GRAVEMASKIN: Leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomite, Anniken Huitfeldt, og lokalstyreleder Arild Olsen.

Blant annet har utenriks- og forsvarskomitéen vært på befaring ved anleggsområdet for ny skredsikring av Lia under sitt besøk som avsluttes tirsdag.

Ellers er programmet fylt av møter med Sysselmannen, lokalstyret, næringslivet og forsknings- og utdanningsinstitusjoner, fremgår det av pressemeldingen.

– Koronaen har rammet Svalbard ekstra hardt. Vi er opptatt av at Svalbard forblir et bærekraftig samfunn, med mange og trygge arbeidsplasser, et godt sted å bo. Som ansvarlig fagkomité på Stortinget er det derfor viktig at vi nå besøker Svalbard og har direkte dialog med de berørte. Besøket gir også komiteen anledning til å markere 100-årsjubileet for Svalbardtraktaten og drøfte mer langsiktige utfordringer og muligheter for Svalbard, sier komitéleder Anniken Huitfeldt (Ap).

Under besøket vil komiteen også få orienteringer av Kystvakten om søk og redning i området rundt Svalbard, og besøke ulike aktører i Forskningsparken og satelittstasjonen.

Powered by Labrador CMS