Strømstans i byen – igjen

Fredag cirka 16.35 gikk strømmen i Longyearbyen igjen, bare to dager etter forrige strømstans. Ti minutter senere var den tilbake i deler av byen.

Strømbrudd i Longyearbyen. Sykehuset har nødstrøm.
Strømbrudd i Longyearbyen. Sykehuset har nødstrøm.
Publisert

Svalbardposten snakker med energisjef Hans Normann rett før klokken fem, som forteller at Hotellneset og Adventdalen fremdeles ikke har strøm. Resten av byen går på reservekraft.

– Strømmen vil være tilbake i de områdene også ganske snart, sier han.

I skrivende stund fyres kullkraftverket opp igjen, noe som ifølge Normann vil gjøre at hele byen har strømmen tilbake innen en halvtimes tid, altså rundt klokken 17.30.

På Longyearbyen lokalstyres (LL) nettsider la de torsdag ut en pressemelding om at det i tidsperioden 3. – 7. desember vil være mulige forstyrrelser på strømnettet i forbindelse med arbeidet på nytt reservekraftverk.

«Før nytt reservekraftverk kan tas i bruk, må det testes og innkjøres. Disse aktivitetene vurderes å gi forhøyet risiko for forstyrrelser i strømleveransen. Årsaken til denne risikoen er at vi gjør endringer i styringssystemet på energisystemet, samt testkjøring av reservekraftverket», skriver de.

Normann tør ikke å estimere hvor mange ganger det eventuelt vil bli strømbrudd i løpet av helgen, men lover at de skal gjøre sitt beste for at det ikke skjer.

– Optimalt sett bør det ikke skje, men folk må ta høyde for at det skjer igjen. Vi prøver å unngå det så godt vi kan, sier han.

Powered by Labrador CMS