Silje Hagen går til Svalbard Folkehøgskole

Fra i høst forlater Silje Hagen stillingen som daglig leder i Svalbard Turn, og går inn i rollen som administrasjonssjef på Svalbard Folkehøgskole.

Silje Hagen forlater sjefsstolen i Svalbard Turn for å bli administrasjonssjef på Svalbard Folkehøgskole.
Silje Hagen forlater sjefsstolen i Svalbard Turn for å bli administrasjonssjef på Svalbard Folkehøgskole.
Publisert

– Jeg fikk en hyggelig forespørsel, og fikk tilbudet om jobben etter å ha gått gjennom intervjurunder. Det er jo ikke ukjent at jeg har et hjerte for skolen, så når man får den tilliten må man ta fatt på nye muligheter og oppgaver, sier hun.

Hjerte for skolen

Hagen var med på å stifte skolen, og har siden sittet i styret. Hun er derfor godt kjent med institusjonen. 1. oktober trer hun offisielt inn i stillingen, og skal dermed stifte enda bedre bekjentskap med folkehøgskolen. Enn så lenge har hun travle dager i Svalbard Turn.

– Det er foreløpig full gass med nye planer for høsten, i tillegg til øvrige koronatiltak. Jeg tenker ikke så mye på slutten enda, men gleder meg veldig til å ta fatt på nye oppgaver, forteller hun, og legger til at hun skal fortsette med å bidra til idrettslaget i form av frivillighet.

Setter lista høyt

Rektor på Svalbard Folkehøgskole, Espen Klungseth Rotevatn, er godt fornøyd med ansettelsen av det han selv beskriver som en «administrativ superstjerne».

– Du setter lista høyt?

– Vi må jo vise at vi har høye forventninger når vi headhunter folk, men jeg føler meg trygg på at de blir innfridd, sier han.

Rotevatn forteller at også han, selv om han er rektor, ønsker å være tett på både de ansatte og elevene.

– Det er mye administrasjon ved å drive en folkehøyskole, så noen rektorer sitter mye på kontoret og vet kanskje ikke hvem alle elevene er. Jeg brenner for å være tett på, og trenger derfor en høyre hånd som er god på administrasjon. Det vet jeg at Silje er, sier han.

Nye linjer

Fra høsten av utvider skolen tilbudet med to nye linjer: Musikklinje og fangstmannslinje. Det kommer derfor også to nye lærere. Første felles arbeidsdag er 24. august, og folkehøyskolene skal forholde seg til samme smittevernveileder som de videregående skolene som har et internat tilknyttet.

– Det går på kohorttenkning og lignende. Fordelen er at vi får elever som kan korona, de fleste kommer rett fra en videregående skole med allerede innførte tiltak, sier Rotevatn.

Powered by Labrador CMS