Handlet for store summer, men:

Ble avslørt for å naske to par sokker til kr 49,90

Den fastboende kvinnen i 50-årene hadde åpenbart råd til sokkene hun nasket i Svalbardbutikken tirsdag.

Administrerende direktør i Coop Svalbard, Ronny Strømnes, anmelder alle tyveri uansett størrelse. Og sysselmannsførstebetjent Anders Haugerud prioriterer alle slike saker, uansett størrelse. Her står de to under skjermen ved inngangen til butikken som viser folk at de blir fulgt med.
Publisert

– Det er helt meningsløst, sukker administrerende direktør i Coop Svalbard, Ronny Strømnes.

Tirsdag formiddag oppdaget de ansatte i Svalbardbutikken tom emballasje til glittersokker. De varslet Strømnes, som tok en titt på overvåkningsopptakene. Der så han tydelig hva som hadde skjedd. En fastboende kvinne i 50-årene hadde nasket med seg sokkene som var i emballasjen. Butikkens rutiner er at de anmelder alle forhold, uansett hva slags varer det er som blir stjålet. Han kontaktet politiet.

Dette var tyveriets omfang. To par glittersokker til en samlet verdi av 99,80 kroner.

– Vi prioriterte saken, og dro nedover til butikken med en gang. På videoopptaket ser man tydelig hvem det er, og at hun bevisst stjeler, forteller sysselmannsførstebetjent Anders Haugerud.

Politiet oppsøkte kvinnen på bopel, som erkjente forholdet umiddelbart. Politiet foretok likevel en ransaking av boligen.

– Jeg har mange års erfaring med slike saker. I noen tilfeller kan det være en liten ting det handler om. Men så finner man haugevis av tyvegods hvis man kikker litt nærmere. Men vi fant heldigvis ingen ting mer, sier Haugerud.

Kvinnen ble avhørt i hjemmet sitt, og hun la seg flat. Hun sa seg interessert i å få saken avgjort med et forelegg. Saken havner sannsynligvis i konfliktrådet.

Det var helt sikkert ikke et økonomisk motiv bak tyveriet. De to sokkeparene hadde en samlet verdi på 99,80 kroner. Varene hun betalte for kostet nærmere 2.000 kroner. Anders Haugerud har sett slikt før og mest sannsynlig handler det om spenning, at man vil være rampete, eller helt andre ting.

Hvis dette hadde vært i Oslo, så ville nok ikke Ronny Strømnes fått mye oppmerksomhet for å melde inn et tyveri på under 100 kroner.

– Det er det som er så fint her på Svalbard. Politiet har alltid mulighet til å stille opp uansett hva det er, sier Strømnes og legger til det han syns er noe av det viktigste.

– Her på Svalbardbutikken anmelder vi uansett når vi avdekker tyveri. Om varen koster ti kroner eller ti tusen kroner spiller ingen rolle. Og vi gjør en ganske stor innsats for å unngå tyverisvinn, sier Ronny Strømnes.

I fjor sommer var butikken utsatt for noe lignende, da en indisk cruiseansatt stjal en bærbar høyttaler men ble avslørt av overvåkingskameraene.

Powered by Labrador CMS