Høring på Stortinget

Stortingspolitikerne hadde mange spørsmål til aktørene fra Svalbard.

Terje Aunevik fra Svalbard Næringsforening i dagens høring om den foreslåtte Svalbardmeldingen i Stortinget i dag.
Publisert

Klokka ni torsdag morgen startet den åpne høringen om Svalbardmeldingen i Stortinget. Arild Olsen (Ap), leder i Svalbard Næringsforening Terje Aunevik, Wenche Ravlo fra Store Norske, Frigg Jørgensen fra AECO, og Ronny Brunvoll fra Visit Svalbard holdt lokale innlegg for

Det er etter hvert kjente ting som de lokale representantene har gitt sentrale myndigheter tilbakemeldinger om. Terje Aunevik fra Svalbard Næringsforening var opptatt av at stortingsmeldingen må si noe om hvilken strategi staten skal ha med sitt eierskap i Store Norske. Han la også vekt på mulighetene som ligger i sjømatnæringa for øygruppen.
– Etter vår mening kan fiskerinæringen bli den nye industrielle motoren på Svalbard. Tempoet i spredningen av nye arter, for eksempel snøkrabbe, gjør at disse mulighetene åpner seg fort, uttalte Aunevik i høringen.

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard var blant annet klar på at regelverket for å tillate flytrafikk inn til Svalbard er viktig for å utvikle reiselivsnæringen.

– Det norske markedet har stoppet opp. Å få andre muligheter til å frakte inn turister er viktig for oss, uttalte Brunvoll.

Bortsett fra de nevnte lokale aktørene, skal følgende instanser uttale seg fram til klokken 12.25:

ABB AS, Unis, Universitetet i Oslo, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, LO, NHO, Maritimt forum nord SA, Seatres AS og Den norske veterinærforening.

Se høringen her: https://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Stortinget-akkurat-na/nett-tv/#SalN202

Powered by Labrador CMS