Forslaget er klart:

Svalbardpakken lagt ut på høring

Detaljene i Svalbardpakken ble lagt frem i dag, og er nå ute på høring.

Næringsminister Iselin Nybø ønsker at pengene skal komme raskt ut til en hardt rammet reiselivsnæring på Svalbard.
Næringsminister Iselin Nybø ønsker at pengene skal komme raskt ut til en hardt rammet reiselivsnæring på Svalbard.
Publisert

– Vi er nå alle utålmodige etter at pengene skal komme raskt ut til en hardt rammet reiselivsnæring på Svalbard. Vi har derfor satt en svært kort høringsfrist, for å prøve å få ordnet dette så raskt som mulig, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Forskiftsforslaget beskriver innretning og retningslinjer for ordningen. Høringen har frist 1. desember, altså fire dager etter at den ble lagt ut. Deretter skal departementet vurdere innspillene før forskriften fastsettes og ordningen kan iverksettes. Planen er at den skal være operativ ved årsskiftet, skriver departementet på sine nettsider.

Longyearbyen lokalstyre (LL) skal forvalte ordningen.

– Jeg er glad for at Longyearbyen lokalstyre har sagt ja til å påta seg oppgaven som forvalter av ordningen. Lokalkunnskap og kjennskap til de lokale aktørene og de utfordringene samfunnet på Svalbard nå står i, har vært viktig i valget. LL har god erfaring med forvaltning av tidligere tilskuddsordninger og kjenner regjeringens svalbardpolitikk godt, sier næringsministeren.

Daglig leder i Visit Svalbard, Ronny Brunvoll, er glad for at rammene nå er klare. Visit Svalbard skal gjennomgå høringsforslaget i løpet av dagen.

Powered by Labrador CMS