Svalbardposten har fått hederlig omtale

I forbindelse med Norsk Journalistlag Nords utdeling av presse- og fotopriser onsdag kveld fikk Svalbardposten hederlig omtale.

Svalbardposten fikk hederlig omtale under prisutdeling onsdag kveld. Fra venstre: Journalist Siri Åbø Wiersen, markedskonsulent Rikke H. Steinbakk, redaktør Hilde Røsvik og journalist Audun Bårdseth. Tidligere journalist Morten Fredheim Solberg var også med på artikkelserien, men er ikke med på bildet.
Svalbardposten fikk hederlig omtale under prisutdeling onsdag kveld. Fra venstre: Journalist Siri Åbø Wiersen, markedskonsulent Rikke H. Steinbakk, redaktør Hilde Røsvik og journalist Audun Bårdseth. Tidligere journalist Morten Fredheim Solberg var også med på artikkelserien, men er ikke med på bildet.
Publisert

Avisen ble tildelt prisen for artikkelserien «100 stemmer om Svalbard: 100 år med Svalbardtraktaten», som stod i Svalbardposten 6. februar 2020.

– Dette var veldig kjekt å få. Det viser at en liten redaksjon med små ressurser også kan få til gode journalistiske prosjekter, sier redaktør i Svalbardposten, Hilde Røsvik.

Les vinnerbidraget her: 100 stemmer om Svalbard

Hele redaksjonen bidro

Det var journalist Morten Fredheim Solberg som jobbet frem ideen og gjennomførte største deler av intervjuene, mens redaktør Hilde K. Røsvik og journalist Siri Åbø Wiersen hjalp til. Markedsmedarbeider Rikke H. Steinbakk stod for det grafiske arbeidet på front og bakside i papiravisen.

Les også: Svalbardposten vant journalistpris

– Vi hadde lyst til å gjøre noe spesielt i forbindelse med Svalbardtraktatens 100 års-jubileum, men hadde kommet litt på hælene. Æren for ideen skal journalist Morten Fredheim Solberg få. Han overtalte oss på et morgenmøte og så var det full fart i noen dager. Han var også den som tok hovedansvaret for gjennomføringen, mens vi andre hjalp til, forteller Røsvik.

Stort spenn

Morten Fredheim Solberg hadde sin siste arbeidsdag i Svalbardposten i mars. Prisen for artikkelserien ser han på som en ren bonus.

– Det var veldig gøy å gjøre det, og morsomt at vi fikk et så stort spenn blant dem som var med – både barn, gamle, turister og fastboende. Jeg håper og tror at vi klarte å lage et ganske bra snitt av de som bor på Svalbard, sier han.

Les også: Viser hvor viktig det er at folk tør å stå fram

At Svalbardposten klarer å hevde seg i konkurranse med store mediehus synes han er ekstra stas.

Tre priser på fire år

Redaktør Hilde Røsvik har bare uker igjen i sjefsstolen i Svalbardposten, og synes det var veldig hyggelig at avisen fikk en utmerkelse helt på tampen av året.

– Jeg er stolt over at Svalbardpostens har fått sin tredje journalistpris på de fire årene jeg har vært her. Jeg har vært heldig og hatt veldig dyktige folk sammen med meg, sier Røsvik.

Disse prisene har Svalbardposten fått siden 1992:

  • 2020: Hederlig omtale (Norsk Journalistlag Troms)
  • 2018: Journalistprisen (Landslaget for lokalaviser, LLA)
  • 2017: Journalistpris, TJ-prisen (NJ Troms)
  • 2014: Hederlig omtale, Årets lokalavis (LLA)
  • 2010: Årets lokalavis (LLA)
  • 2007: Hederlig omtale og Årets førsteside (LLA)
  • 1998: Hederlig omtale (LLA)
  • 1996: Årets lokalavis (LLA)
  • 1992: Hederlig omtale (LLA)
Powered by Labrador CMS