Børre blir vår nye redaktør

Børre Haugli er ansatt som ny redaktør i Svalbardposten fra årsskiftet. En tre år gammel drøm blir virkelighet.

NY REDAKTØR: Børre Haugli ved Godfjorden i Vesterålen. 1. januar er han på plass i redaktørstolen på Svalbard.
NY REDAKTØR: Børre Haugli ved Godfjorden i Vesterålen. 1. januar er han på plass i redaktørstolen på Svalbard.
Publisert

– Det var flere svært kompetente søkere til redaktørstillingen. Det har vært en luksus-situasjon for en liten lokalavis, sier styreleder i Svalbardposten, Robert Nilsen.

Onsdag kunngjorde styret at Børre Haugli har fått jobben.

– Han er erfaren og godt kvalifisert, idérik og en drivkraft for digital utvikling, sier Nilsen.

Haugli gleder seg til å ta fatt.

Seilte til Svalbard

Vi når den påtroppende avissjefen på telefon mens han besøker familiestedet i Vesterålen. Selv er han fra Harstad. Størstedelen av karrieren har han tilbrakt i redaksjoner i Oslo, sist som redaksjonell leder i Morgenbladet. Han tok sluttpakke i fjor og kommer til Svalbard etter et selvpålagt friår.

– Jeg klarte faktisk å si nei til noen jobbtilbud, men etterhvert begynte det virkelig å klø etter å jobbe igjen, medgir han.

Da Svalbard-jobben dukket opp, var det midt i blinken. Av to grunner.

– I 2017 seilte jeg sammen med tre kamerater fra Narvik til Longyearbyen og videre opp til 80 grader nord. Jeg ble jeg så fascinert av samfunnet der oppe at jeg sa jeg kunne tenke meg å bo der en gang, forteller Haugli.

– Og så har jeg og kona snakket ei stund om å prøve å komme oss nordover igjen. Så langt nord som Svalbard tenkte vi kanskje ikke, men det viser seg faktisk å være den eneste plassen jeg fikk henne med til. Så vi flytter opp begge to, sier han.

Skrivelyst

Haugli tok Journalisthøgskolen i 1992. Før han i ni år var digital drivkraft i nevnte Morgenbladet har han ledet redaksjoner i ABC Nyheter, Nettavisen og Nationen. Han har jaktet nyheter i VG og Dagbladet og laget en stund mannfolkbladet Alfa.

– Jeg er lidenskapelig opptatt av journalistikk, oppsummerer den påtroppende Svalbard-redaktøren.

– Hvordan skal du sette ditt preg på avisen?

– Jeg ble fascinert av at jobben er 60 prosent skrivende. Jeg har lyst til å mene noe. Og jeg har lyst til å dekke lokalmiljøet på en god måte. Det betyr å bruke alle kildene, ikke bare de med høy status. Alle har en historie å fortelle, svarer Haugli engasjert.

Digital vekst

Den digitale utviklingen blir fortsatt viktig, og Haugli er klar for utfordringen.

– Mediebransjen står fremdeles i en gigantisk omstilling. I en digital verden skal vi fortsatt lage en god avis og samtidig tjene penger. Det finnes måter å gjøre det på, selv i lokalavis. Det gjelder å bruke teknologien på en smart måte og hele tiden utvikle seg. Det er min erfaring som arbeidsleder at folk liker å lære noe nytt, det har jeg alltid oppfordret til og lagt til rette for. Og jeg er ingen diktator. Jeg liker å spille på lag, forsikrer påtroppende redaktør i Svalbardposten, Børre Haugli.

Powered by Labrador CMS