Redaktørens åremål til ende:

Hilde blir kommunetopp

Redaktør og daglig leder i Svalbardposten, Hilde K. Røsvik, blir etter nyttår stabsleder for næring og kultur i Giske kommune i Møre og Romsdal.

Redaktør og daglig leder i Svalbardposten, Hilde K. Røsvik, flytter ned til jul.
Redaktør og daglig leder i Svalbardposten, Hilde K. Røsvik, flytter ned til jul.
Publisert

– Dette blir noe helt nytt for meg. Jeg har jobbet som journalist og redaktør hele mitt yrkesaktive liv. Ledelse og arbeidet med digitalisering blir noen av mine hovedoppgaver i den nye jobben. Dette har jeg også lang erfaring med etter mer enn 20 år som daglig leder og nyhetssjef i NRK. Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt, sier Røsvik.

Hun begynte i Svalbardposten sommeren 2016. Åremålet hennes gikk ut 1. juni i år, men som en følge av flere utskiftninger i avisen fikk hun et års forlengelse.

Røsviks nærmeste leder i den nye jobben blir kommunedirektør Marianne Stokkereit Aasen, som tidligere var leder for teknisk sektor i Longyearbyen lokalstyre.

Digitalisering

Røsvik har ledet Svalbardposten gjennom store forandringer de siste drøye fire årene, blant annet med å digitalisere mediehuset.

– Å få avisa mer digital har hele tiden vært et mål. I 2016 ble alle sakene i papiravisa lagt ut på nett hver fredag. Så skjedde det ikke så veldig mye annet enn hendelsesnyheter i løpet av uka. Nå jobber vi med fortløpende nyhetsdekning daglig og papiravisa blir som et ukentlig magasin basert på det som har skjedd, sier redaktøren.

At hun skulle bli kommunetopp var egentlig ikke hennes plan. Men slik blir det altså nå.

– Det var ganske tilfeldig at jeg så utlysingen av denne stillingen. Jeg hadde egentlig tenkt meg til østlandsområdet, hvor jeg har mest familie, og hytte rett over svenskegrensen. Men jeg har fremdeles et stort nettverk i Giske og ikke minst koret Taretausene som jeg håper jeg kan komme tilbake til. Det at jeg har leilighet kun ti minutter fra kommunehuset gjør også ting litt lettere med flyttingen, sier Røsvik.

– Fantastiske år

Hun forlater Svalbard med et visst vemod.

– Det blir selvsagt trist å reise fra Longyearbyen og Svalbardposten. Jeg har hatt noen fantastiske år her, men alt har en ende. Jeg har hele tiden vært innstilt på at åremålet gikk ut etter fire år, så det siste halvåret er jo en ren bonus, sånn sett. Jeg jobber sammen med en super gjeng i Svalbardposten – de er dyktige medarbeidere som jeg helt sikkert vil savne. Men jeg er sikker på at de finner en god redaktør som skal styre skuta videre og utvikle og sette sitt preg på avisdriften, sier hun.

God overgang

Prosessen med å ansette en ny daglig leder/redaktør er allerede i gang. Tillitsvalgt for de ansatte i Svalbardposten, Siri Åbø Wiersen, føler seg trygg på at det kommer til å bli en god overgang.

– Det er selvfølgelig vemodig at Hilde nå slutter, men det kommer ikke som noen overraskelse. At hun kom til å finne seg en ny jobb i løpet av året har ligget i kortene lenge, og vi er glade for at hun nå har funnet seg en spennende stilling å gå til, sier hun.

Powered by Labrador CMS